Cum conectezi un dispozitiv Android la un PC cu Windows 10, folosind Bluetooth

Bluetooth poate că nu este cea mai nouă tehnologie wireless și cu siguranță nu este nici cea mai stabilă, cel puțin când vine vorba de transferurile de fișiere. Cu toate acestea, ea este una dintre cele mai folosite metode de a interconecta diverse dispozitive. Un scenariu dintre cele mai comune presupune utilizarea tehnologiei Bluetooth când vrei să îți conectezi smartphone-ul Android cu calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10, astfel încât să poți să transferi fișiere între ele sau să faci alte lucruri. Astăzi, îți vom arăta cum se face această conectare:

NOTĂ: Pentru a îți arăta pașii pe care trebuie să îi parcurgi, am folosit un laptop cu Windows și un smartphone Motorola Nexus 6 cu Android 6.0.1 Marshmallow. Deși capturile de ecran pot să arate puțin diferit pe alte smartphone-uri cu Android, pașii sunt aceiași. Nu ar trebui să ai probleme chiar dacă folosești un dispozitiv cu Android 5 sau chiar și unul cu Android 4.

Pasul 1. Activează Bluetooth pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că Bluetooth este activat pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Deschide aplicația Setări și apasă pe Dispozitive.

În coloana din stânga, apasă pe Bluetooth.

Dacă cipul Bluetooth este Dezactivat , apasă pe comutatorul său pentru a îl Activa.

NOTĂ: Dacă dispozitivul sau calculatorul tău cu Windows 10 nu are un cip Bluetooth încorporat, este posibil să nu vezi comutatorul de Activare/Dezactivare și să nu poți să te conectezi prin Bluetooth decât dacă îți conectezi un adaptor Bluetooth, precum acesta.

După ce ai activat cipul sau adaptorul Bluetooth , calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10 va începe automat să caute dispozitivele Bluetooth din apropiere. De asemenea, atâta timp cât ții deschisă fereastra ”Gestionați dispozitivele Bluetooth” , calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10 poate fi descoperit de alte dispozitive care folosesc Bluetooth.

Pasul 2. Activează Bluetooth pe dispozitivul tău cu Android

Acum că ai activat Bluetooth pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10, va trebui să facem același lucru și pe smartphone-ul sau tableta cu Android pe care o folosești. Cea mai ușoară metodă de a face acest lucru în Android este să folosești setările rapide. Pentru a ajunge la ele, trage de Notificări din partea de sus a ecranului. Ar trebui să vezi ceva similar cu imaginea de mai jos:

Printre toate setările rapide afișate de dispozitivul tău cu android, ar trebui să vezi și o iconiță pentru Bluetooth. Dacă este dezactivat, apasă pe iconiță pentru a îl activa.

O altă metodă de a activa Bluetooth pe dispozitivul tău cu Android presupune folosirea Setărilor. Poți să ajungi acolo apăsând pe iconița Setărilor din secțiunea de Notificări sau apăsând pe iconița Setări din lista de aplicații.

În lista de Setări , caută secțiunea Bluetooth și apasă pe ea.

Dacă cipul Bluetooth de pe smartphone-ul sau tableta ta este Dezactivat , apasă pe el pentru a îl Activa.

Atâta timp cât vei sta pe acest ecran, dispozitivul tău Android va căuta dispozitivele Bluetooth din apropiere și va fi vizibil pentru ele.

Rămâi pe acest ecran înainte de a trece la următorul pas al acestui tutorial.

Pasul 3. Conectează dispozitivul Android la calculatorul cu Windows 10

După ce ai activat Bluetooth și pe dispozitivul Android, el va începe să caute dispozitivele din apropiere. Printre ele, ar trebui să îți vezi și calculatorul tău cu Windows 10 - cel pe care ai activat Bluetooth la începutul acestui tutorial. Apasă pe dispozitivul tău cu Windows 10 pentru a îl asocia cu dispozitivul Android.

Dispozitivul cu Windows 10 îți va arăta o notificare în care îți va spune că poți să adaugi un dispozitiv. Apasă pe ea.

Acum, atât pe calculatorul tău cu Windows 10 cât și pe dispozitivul tău cu Android, vei vedea o notificare cu același cod PIN. Dacă ele se potrivesc trebuie să confirmi acest lucru apăsând pe butoanele de confirmare din Windows 10 și Android. Iată ce vei vedea în Windows 10:

Și iată ce vei vedea pe smartphone-ul sau dispozitivul tău cu Android:

Notează că trebuie să apeși pe butonul Da din Windows 10 și pe butonul asociați din Android cât de repede poți. Altfel, asocierea va eșua și dispozitivul tău cu Windows 10 îți va da un mesaj de eroare care îți recomandă să încerci să îți asociezi din nou dispozitivele.

Dacă nu a funcționat ceva, dispozitivul cu Android îți va spune:

Dacă a mers totul cum trebuie, calculatorul tău cu Windows 10 este acum asociat și conectat cu smartphone-ul sau tableta ta cu Android.

Data viitoare când vei vrea să îți conectezi dispozitivele, nu va mai trebui să treci prin tot procesul de asociere încă o dată, poți pur și simplu să le conectezi. Codul PIN este necesar doar prima dată când îți asociezi dispozitivele Bluetooth.

Concluzie

Nu este complicat să apelezi la Bluetooth pentru a îți conecta calculatorul cu Windows 10 cu smartphone-ul sau tableta Android. Majoritatea oamenilor vor acest lucru deoarece le permite transferul relativ ușor al fișierelor prin Bluetooth, dar există și alte motive. Tu folosești Bluetooth pentru a îți conecta smartphone-ul Android cu calculatorul cu Windows 10? Și, dacă o faci, care este motivul principal pentru care le conectezi?