6 moduri de a te deconecta de la Windows 11

6 moduri de a te deconecta de la Windows 11

Deconectarea de la Windows este utilă atunci când trebuie să te conectezi cu alt utilizator la dispozitiv, să aplici diverse setări ori atunci când depanezi aplicațiile. Spre deosebire de comutarea utilizatorilor, deconectarea închide complet toate procesele asociate cu utilizatorul actual, eliberând resurse și pregătind Windows 11 pentru o nouă conectare. În continuare, îți prezentăm șase moduri de a te deconecta de la Windows 11, dar nu înainte de un avertisment:

Reclamă

NOTĂ: Înainte de a te deconecta de la Windows, asigură-te că salvezi documentele la care lucrezi. Deconectarea închide toate aplicațiile pentru utilizatorul actual și, deși Windows afișează un mesaj de avertizare dacă există un document nesalvat, este mult mai sigur să îl salvezi în prealabil.

1. Deconectarea de la Windows 11 utilizând Meniul Start

Cel mai simplu mod de a te deconecta de la Windows 11 este prin intermediul meniului Start. Apasă butonul Start din bara de activități sau tasta Windows de pe tastatură pentru a afișa Meniul Start. Apoi, dă clic pe numele profilului tău din colțul din stânga jos al ferestrei. În meniul care apare, apasă pe Deconectare. Nu este necesară nicio altă confirmare.

Deconectarea de la Windows 11 folosind Meniul Start

Deconectarea de la Windows 11 folosind Meniul Start

2. Deconectarea din Windows 11 utilizând meniul WinX

A doua metodă pentru a te deconecta de la Windows este utilizând meniul WinX. Acest meniu este un instrument excelent pentru accesarea diferitelor caracteristici ale Windows 11.

Reclamă

Deschide meniul WinX dând clic dreapta (sau ținând apăsat, în cazul dispozitivelor cu ecran tactil) butonul Start din bara de activități sau apăsând Win + X pe tastatură. Apoi, apasă pe „Închidere sau deconectare”. În meniul care apare, selectează Deconectare și sistemul te va deconecta instantaneu.

Deconectarea de la Windows 11 folosind meniul WinX

Deconectarea de la Windows 11 folosind meniul WinX

SFAT: Dacă îți place să utilizezi meniul WinX, citește acest articol despre cum să editezi meniul WinX și să îl personalizezi.

3. Deconectarea folosind Ctrl + Alt + Del

Dacă preferi să utilizezi comenzile rapide de la tastatură, apasă Ctrl + Alt + Del pentru a afișa un ecran de securitate.

Apasă Del în timp ce ții apăsat Ctrl și Alt

Apasă Del în timp ce ții apăsat Ctrl și Alt

Acest ecran îți permite să controlezi diferite setări de utilizator și accesibilitate, dar ceea ce ne interesează acum este deconectarea, așa că trebuie să apeși pe Deconectare. Alternativ, poți să utilizezi tastele săgeată de pe tastatură pentru a selecta butonul Deconectare și să apeși apoi pe tasta Enter.

Ecranul Ctrl + Alt + Del din Windows 11

Ecranul Ctrl + Alt + Del din Windows 11

4. Deconectarea de la Windows 11 utilizând caseta de dialog „Închidere Windows”

Te poți deconecta și folosind caseta de dialog „Închidere Windows”. Mai întâi, asigură-te că desktopul este focalizat apăsând Win + D de pe tastatură. Această acțiune minimizează aplicațiile active și afișează desktopul. Alternativ, mută cursorul în colțul din dreapta jos al ecranului, în bara de activități, și apasă butonul Afișare desktop (butonul este aproape invizibil, dar există!).

Butonul Afișare desktop

Butonul Afișare desktop

Următorul pas este să apeși Alt + F4 pe tastatură. Dacă ai o tastatură care are tasta Fn, poate fi necesar să apeși Alt + Fn + F4.

Reclamă

Se afișează caseta de dialog „Închide Windows”. Extinde lista derulantă dând clic pe ea, apoi apasă pe Deconectare. Apasă OK pentru a executa comanda.

Deconectarea de la Windows 11 folosind caseta de dialog ÃŽnchidere Windows

Deconectarea de la Windows 11 folosind caseta de dialog Închidere Windows

5. Deconectarea de la Windows 11 folosind Linia de comandă sau Windows PowerShell

Dacă vrei să fii un tocilar (sau dacă celelalte metode nu funcționează din orice motiv), te poți deconecta folosind Linia de comandă sau PowerShell (sau chiar Windows Terminal). Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să rulezi fie Linia de comandă, fie Windows PowerShell. O modalitate de a face acest lucru este să deschizi fereastra Căutare și apoi să tastezi „cmd” (pentru Linie de comandă) sau „powershell” (pentru PowerShell) în câmpul de căutare. Apasă Enter pentru a rula shell-ul dorit.

Deschide fereastra Căutare, tastează powershell și apasă Enter

Deschide fereastra Căutare, tastează powershell și apasă Enter

Apoi, trebuie să introduci următoarea comandă în interfață, urmată de Enter: shutdown / l (cu L mic la sfârșit). Această comandă te deconectează imediat.

Comanda de consolă pentru deconectarea de la Windows 11

Comanda de consolă pentru deconectarea de la Windows 11

PONT: Comanda de mai sus poate fi executată și din fereastra Executare (Win + R), și din bara de adresă a Explorer.

6. Cum deconectezi alți utilizatori din Windows 11 utilizând Managerul de activități

Deși această metodă nu poate fi utilizată pentru a te deconecta direct de la Windows 11, o poți folosi pentru a deconecta alți utilizatori, cu condiția să ai drepturi administrative asupra dispozitivului tău. Primul pas este să deschizi Managerul de activități. Există multe modalități de a deschide Managerul de activități, așa că o vom alege pe cea care ni se pare cea mai rapidă: apasă Ctrl + Shift + Esc pe tastatură. Apoi, apasă Mai multe detalii pentru a extinde fereastra.

Apasă Mai multe detalii în Managerul de activități

Apasă Mai multe detalii în Managerul de activități

Caută fila Utilizatori și apasă pe ea. În această filă apar toți utilizatorii care sunt conectați în prezent la dispozitiv. Selectează un alt utilizator decât cel cu care ești conectat în prezent și apoi apasă butonul Deconectare.

În fila Utilizatori, selectează utilizatorul și apoi apasă butonul Deconectare

În fila Utilizatori, selectează utilizatorul și apoi apasă butonul Deconectare

Apare un mesaj de avertizare, care îți reamintește că, dacă deconectezi un utilizator, datele sale nesalvate ar putea fi pierdute. Deoarece această acțiune „forțează” o deconectare a contului, documentele sau fișiere deschise nu vor fi salvate. Dacă vrei să continui, apasă pe „Sign out utilizator”.

Confirmă comanda apăsând pe Sign out utilizator

Confirmă comanda apăsând pe Sign out utilizator

După finalizarea comenzii, utilizatorul dispare din lista din fereastra Managerului de activități.

Ce metodă preferi pentru a te deconecta de la Windows 11?

Tu cum te deconectezi de obicei de la Windows 11? Noi de obicei utilizăm Meniul Start, dar ni se întâmplă să mai folosim și meniul WinX. Dacă știi o metodă pe care am ratat-o, ar fi grozav să ne-o descrii în comentarii. În felul ăsta, contribui la îmbunătățirea acestui articol și ajuți și alți utilizatori să afle mai multe despre Windows 11.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Conturi utilizator și siguranța familiei Ghiduri Recomandate Windows