7 moduri de a schimba utilizatorul în Windows 11

7 moduri de a schimba utilizatorul în Windows 11

A avea mai mulți utilizatori pe un computer cu Windows 11 este o modalitate excelentă de a te asigura că fiecare persoană care utilizează calculatorul are o experiență plăcută în timp ce îl folosește. Menținerea separată a fișierelor, setărilor și aplicațiilor ajută la securitate și confidențialitate, așa că este o idee bună să ai mai multe conturi de utilizator dacă PC-ul este utilizat de mai multe persoane. Cauți cea mai bună modalitate de a schimba utilizatorii în Windows 11 pe un computer partajat? Atunci citește în continuare, deoarece am compilat o listă cu șapte moduri de a face acest lucru:

Reclamă

NOTĂ: Acest articol se referă la schimbarea utilizatorilor fără a deconecta utilizatorul activ. Dacă vrei să știi cum să te deconectezi din Windows 11, citește acest articol: 6 moduri de a te deconecta de la Windows 11.

1. Cum comuți utilizatorii în Windows 11 de pe ecranul de conectare

Ecranul de blocare este primul lucru pe care îl vezi atunci când interacționezi cu un PC cu Windows. Este, de asemenea, la un gest distanță de locul unde poți schimba cel mai ușor utilizatorii. Deci, dă clic, apasă sau glisează ecranul de blocare pentru a afișa opțiunile de conectare a utilizatorului.

Apasă sau glisează ecranul pentru a afișa ecranul de conectare

Apasă sau glisează ecranul pentru a afișa ecranul de conectare

După ce faci acest lucru, vei observa că în colțul din stânga jos al ecranului există o listă cu toți utilizatorii computerului. Tot ce mai trebuie să faci acum e să dai clic sau să apeși pe cel la care vrei să comuți și apoi să introduci parola sau codul PIN pentru acel cont (sau să utilizezi metoda de autentificare corespunzătoare).

Apasă pe utilizatorul la care vrei să comuți, apoi autentifică-te

Apasă pe utilizatorul la care vrei să comuți, apoi autentifică-te

NOTĂ: Dacă Recunoașterea facială (Windows Hello) este activată, este posibil ca dispozitivul să te conecteze automat la contul tău implicit, dacă îți detectează fața. Dacă se întâmplă acest lucru și te împiedică să schimbi utilizatorii, asigură-te că dezactivezi sau blochezi camera, apoi încearcă din nou.

Reclamă

2. Cum schimbi utilizatorii în Windows 11 folosind Windows + L

Dacă trebuie să pleci din fața computerului pentru o perioadă scurtă de timp, dar vrei să te asiguri că nimeni nu-ți poate accesa datele în timp ce ești plecat, poți bloca accesul la contul tău de utilizator apăsând Windows + L. Această comandă nu închide computerul și nici nu te face să pierzi datele la care lucrai. Dacă vrei să afli mai multe modalități de a-ți bloca PC-ul, citește acest articol: 7 moduri de a bloca un PC cu Windows 11. Deoarece apăsarea Windows + L te duce la ecranul de blocare, îl poți folosi și pentru a comuta rapid între utilizatori.

Combinația de taste pentru blocarea calculatorului

Combinația de taste pentru blocarea calculatorului

După ce apeși combinația de taste, urmează pașii din prima metodă.

3. Comută între utilizatori în Windows 11 din Meniul Start

Dacă ești deja autentificat, Meniul Start este un loc ușor de unde poți schimba utilizatorul. Mai întâi, apasă tasta Windows de pe tastatură sau butonul Start de pe bara de activități pentru a deschide Meniul Start. Apoi, dă clic pe numele tău de utilizator din colțul din stânga jos al meniului. Astfel, se afișează un meniu contextual care include o listă cu toți utilizatorii. Dă clic pe utilizatorul la care vrei să comuți și vei fi direcționat imediat la ecranul de conectare.

Comută între utilizatori din Meniul Start în Windows 11

Comută între utilizatori din Meniul Start în Windows 11

4. Comută utilizatorii în Windows 11 folosind Ctrl + Alt + Delete

Un alt mod în care poți schimba utilizatorii dacă ești deja autentificat este cu tradiționalul Ctrl + Alt + Delete. Apasă această combinație de taste pe tastatură și, în ecranul de securitate care apare, selectează Comutare între utilizatori.

Opțiunea Comutare între utilizatori din fereastra Ctrl + Alt + Delete

Opțiunea Comutare între utilizatori din fereastra Ctrl + Alt + Delete

Din acest moment, trebuie doar să urmezi pașii din prima metodă: selectează utilizatorul la care vrei să comuți în colțul din stânga jos al ecranului, apoi introdu parola sau PIN-ul.

Reclamă

5. Cum treci de la un utilizator la altul în Windows 11 folosind Alt + F4

Această metodă este valabilă doar dacă ești deja conectat la computer. Metoda necesită ca desktopul să fie în focus (să nu ai ferestre active), așa că primul pas este să dai clic sau să atingi imaginea de fundal de pe desktop. Apoi, apasă Alt + F4 pe tastatură pentru a afișa fereastra Închidere Windows. În această fereastră, apasă săgeata în jos pentru a deschide meniul derulant și selectează Comutare între utilizatori. La final, dă clic sau atinge OK.

Comută utilizatorii din fereastra Închidere Windows

Comută utilizatorii din fereastra Închidere Windows

Ești întâmpinat cu ecranul familiar de conectare. Selectează utilizatorul la care vrei să comuți din lista din colțul din stânga jos, apoi introdu parola sau PIN-ul.

6. Schimbă utilizatorii în Windows 11 utilizând Windows Terminal, PowerShell sau Command Prompt

Dacă ești obișnuit cu interfețele cu linie de comandă (sau vrei doar să îți impresionezi colegii), poți executa o comandă pentru a schimba utilizatorul. Mai întâi, deschide Terminalul Windows, Linia de comandă sau PowerShell, apoi introdu „tsdiscon” urmat de Enter.

Comută utilizatorii folosind Linia de Comandă, PowerShell sau Terminal în Windows 11

Comută utilizatorii folosind Linia de Comandă, PowerShell sau Terminal în Windows 11

Această comandă te duce la ecranul de conectare. De acolo, pașii sunt identici cu cei din metoda 1.

NOTĂ: Această metodă funcționează numai în Windows 11 Pro sau Enterprise. Dacă ai Windows 11 Home, comanda nu este disponibilă în mod implicit. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest articol: Cum aflu ce Windows am (11 metode).

7. Cum schimbi utilizatorii în Windows 11 utilizând fereastra Executare

Dacă ai o ediție Pro (sau superioară) de Windows, poți utiliza aceeași comandă din metoda anterioară în fereastra Executare. Mai întâi, deschide fereastra Executare (de exemplu, apăsând Windows + R pe tastatură), apoi tastează „tsdiscon” și apasă Enter sau dă clic/atinge OK.

Comută între utilizatori folosind fereastra Executare

Comută între utilizatori folosind fereastra Executare

După ce ai ajuns la ecranul de blocare, urmează instrucțiunile din prima metodă pentru a alege un alt utilizator.

Vrei să afli mai multe despre conturile de utilizator în Windows?

Dacă vrei să afli mai multe despre conturile de utilizator în Windows, diferența dintre conturile Microsoft și conturile locale, cum să le personalizezi și altele, îți recomandăm următoarele tutoriale:

Cum preferi să schimbi utilizatorii în Windows 11?

Acum știi șapte moduri de a schimba utilizatorii fără a deconecta alți utilizatori. Pe care îl preferi? Știi vreo altă metodă de a o face? Dacă da, spune-ne-o în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Conturi utilizator și siguranța familiei Ghiduri Recomandate Windows