Cum instalezi Windows 11 pe hardware incompatibil

Cum instalezi Windows 11 pe hardware incompatibil

Probabil că ai auzit de cerințele de sistem foarte ridicate ale lui Windows 11. Nu-l poți instala pe un calculator incompatibil - unul care nu are TPM 2.0, Secure Boot, suficientă memorie RAM sau un procesor compatibil. Această listă de criterii lasă mulți utilizatori pe dinafară, teoretic aflați în imposibilitatea de a instala Windows 11. Însă, vestea bună este că există modalități de a rezolva această problemă și de a instala Windows 11 pe un PC cu hardware incompatibil. Fără alte comentarii, iată cum ocolești restricțiile impuse de Windows 11 și îl instalezi pe orice calculator, chiar și fără TPM, Secure Boot, suficientă memorie RAM sau un procesor compatibil:

Reclamă

IMPORTANT: Înainte de a instala Windows 11, verifică dacă PC-ul tău este compatibil cu acest sistem de operare. Pentru a vedea dacă acesta îndeplinește toate condițiile, citește toate cerințele de sistem minime pentru Windows 11. Dacă PC-ul le întrunește, nu este nevoie să ocolești verificările TPM, Secure Boot, RAM sau CPU.

Metoda 1. Cum instalezi Windows 11 pe orice PC, folosind comenzi pentru a ocoli verificările TPM, Secure Boot, RAM și CPU

În primul rând, pregătește un stick de memorie USB bootabil pentru Windows 11, folosind Microsoft Media Creation Tool sau scriind un fișier ISO Windows 11 pe un DVD. Apoi, bootează-ți PC-ul de pe discul de instalare sau stickul USB cu Windows 11. Așteaptă o secundă, iar calculatorul sau dispozitivul tău ar trebui să afișeze, pentru scurt timp, mesajul „Press any key to boot from CD or DVD” (Apasă orice tastă pentru a boota de pe CD sau DVD). Fă asta și așteaptă să se încarce asistentul de instalare Windows 11.

Apasă orice tastă pentru a boota de pe CD sau DVD

Apasă orice tastă pentru a boota de pe CD sau DVD

Expertul de instalare Windows 11 îți cere să alegi limba, ora și formatul valutar, iar apoi tastatura sau metoda de introducere a datelor pe care vrei s-o folosești. Ignoră asta momentan. În schimb, apasă simultan tastele Shift + F10 pe tastatură pentru a deschide Linia de comandă.

Apasă Shift + F10 pentru a deschide Linia de comandă

Apasă Shift + F10 pentru a deschide Linia de comandă

Acest pas este important deoarece, dacă ai fi continuat procesul de instalare în mod normal, ți s-ar fi spus în cele din urmă că „Acest PC nu poate rula Windows 11”, întrucât „Acest PC nu îndeplinește cerințele de sistem minime pentru a instala această versiune de Windows”.

Acest PC nu poate rula Windows 11

Acest PC nu poate rula Windows 11

Dacă PC-ul tău ar fi îndeplinit toate cerințele de sistem pentru Windows 11, precum TPM și Secure Boot, nu ar fi existat nicio problemă. Cu toate acestea, pentru că nu le întrunește, trebuie să ocolești verificările sistemului de operare pentru a putea instala Windows 11. Acestea includ TPM, Secure Boot, RAM și CPU, dacă este necesar. Iată cum faci asta:

Reclamă

După ce apeși Shift + F10, procesul de instalare a Windows 11 lansează Linia de comandă. În această fereastră, tastează (sau copiază și lipește) și execută următoarele comenzi, una după alta, în funcție de nevoile tale:

reg add HKLM\System\Setup\LabConfig /v BypassTPMCheck /t reg_dword /d 1
reg add HKLM\System\Setup\LabConfig /v BypassSecureBootCheck /t reg_dword /d 1
reg add HKLM\System\Setup\LabConfig /v BypassRAMCheck /t reg_dword /d 1
reg add HKLM\System\Setup\LabConfig /v BypassCPUCheck /t reg_dword /d 1

Prima dezactivează verificarea TPM, a doua verificarea Secure Boot, a treia dezactivează verificarea RAM, iar a patra dezactivează cerințele pentru procesor. Toate comenzile ar trebui să fie însoțite de mesajul „The operation completed successfully” (Operațiunea s-a finalizat cu succes). După ce le execuți pe toate patru, închide Linia de comandă.

Comenzile care ocolesc verificările TPM, SecureBoot, RAM și CPU ale Windows 11

Comenzile care ocolesc verificările TPM, SecureBoot, RAM și CPU ale Windows 11

Acum că ai setat configurarea Windows 11 să ocolească temutele verificări de TPM, Secure Boot, RAM și procesor, ar trebui să poți instala Windows 11 pe orice calculator. De acum încolo, poți continua instalarea așa cum ai face-o în mod normal. Dacă ai nevoie de ajutor, am detaliat toți pașii următori în acest ghid dedicat: Cum instalezi Windows 11 de pe USB, DVD sau ISO. După ce l-ai instalat, poți începe să testezi Windows 11 ca să vezi dacă-ți place. 🙂

Windows 11 rulând pe un sistem incompatibil

Windows 11 rulând pe un sistem incompatibil

În continuare, hai să vedem o metodă mai grafică de a instala Windows 11 fără TPM, Secure Boot sau suficientă memorie RAM.

Reclamă

Metoda 2. Cum instalezi Windows 11 pe orice PC, folosind Rufus pentru a ocoli limitările TPM, Secure Boot și RAM

Rufus este un instrument care oferă încă o metodă de a instala Windows 11 pe orice calculator, indiferent dacă acesta îndeplinește sau nu cerințele de sistem. Mai întâi, trebuie să descarci un fișier ISO de Windows 11 și Rufus. Asigură-te că ai cea mai recentă ediție a acestei aplicații și ține cont de faptul că poți găsi Rufus și ca aplicație portabilă. Dacă alegi această variantă, poți pur și simplu să rulezi fișierul executabil după ce l-ai descărcat, fără a mai instala ceva pe calculator.

Descarcă și rulează Rufus

Descarcă și rulează Rufus

Când ai atât Rufus, cât și fișierul ISO pentru Windows 11, conectează la calculator o unitate USB, precum un SSD portabil sau un stick de memorie USB. Este necesară o unitate suficient de mare pentru a găzdui fișierele de configurare pentru Windows 11. Se recomandă o unitate de 8 GB sau mai mult. După ce o conectezi la PC, selecteaz-o în lista de dispozitive din fereastra aplicației Rufus.

Conectează și selectează unitatea USB pentru Windows 11

Conectează și selectează unitatea USB pentru Windows 11

Apoi, apasă pe meniul derulant Selectare boot, alege „Disc sau imagine ISO” și apasă pe butonul Selectare. În fereastra nou deschisă, navighează și alege fișierul ISO Windows 11 pe care l-ai descărcat mai devreme pe PC.

Selectează fișierul ISO Windows 11

Selectează fișierul ISO Windows 11

În continuare, selectează Schemă de partiționare și Sistemul vizat. Dacă intenționezi să instalezi Windows 11 pe un calculator modern cu UEFI, selectează Schema de partiționare GPT și Sistemul vizat UEFI (non CSM). În caz contrar, dacă vrei să instalezi Windows 11 pe un calculator mai vechi, care încă folosește BIOS, alege Schema de partiționare MBR și Sistemul vizat BIOS (sau UEFI-CSM).

Alege între GPT (UEFI, non CSM) și MBR (BIOS, UEFI-CSM)

Alege între GPT (UEFI, non CSM) și MBR (BIOS, UEFI-CSM)

Celelalte setări pot fi lăsate așa cum sunt. Pentru a începe să creezi unitatea USB cu Windows 11, apasă pe butonul Start din partea de jos.

Începe să creezi unitatea de instalare Windows 11

Începe să creezi unitatea de instalare Windows 11

Imediat ce apeși Start, Rufus deschide o fereastră numită Windows User Experience, care-ți permite să personalizezi instalarea Windows 11. Aici poți configura Rufus pentru a crea o unitate bootabilă care nu verifică cerințele de sistem ale Windows 11. Pentru a face asta, în fereastra Windows User Experience a lui Rufus, bifează opțiunea „Remove requirement for 4GB+ RAM, Secure Boot and TPM 2.0”.

Bifează Remove requirement for 4GB+ RAM, Secure Boot and TPM 2.0

Bifează Remove requirement for 4GB+ RAM, Secure Boot and TPM 2.0

Apasă pe OK, iar Rufus te avertizează că va șterge toate partițiile de pe unitatea USB. Aceasta înseamnă că toate datele de pe ea sunt eliminate în timpul procesului. Asigură-te că nu mai ai pe unitatea USB nimic de care ai putea avea nevoie și apasă OK pentru a continua.

Rufus te avertizează că datele de pe unitatea USB vor fi pierdute

Rufus te avertizează că datele de pe unitatea USB vor fi pierdute

Așteaptă ca Rufus să creeze unitatea USB bootabilă Windows 11: dacă vrei, poți urmări modul în care decurge procesul uitându-te la bara de progres.

Rufus creează unitatea USB cu Windows 11

Rufus creează unitatea USB cu Windows 11

După ce ai terminat, închide aplicația Rufus. Apoi, poți utiliza unitatea USB pentru a porni și instala Windows 11 pe orice calculator, chiar dacă acesta nu îndeplinește cerințele de sistem. Pentru sfaturi cu privire la următorii pași, citește acest articol: Cum instalezi Windows 11 de pe USB, DVD sau ISO.

Ai instalat Windows 11 pe un PC cu hardware incompatibil?

Acum știi cum instalezi Windows 11 pe orice calculator, chiar dacă hardware-ul acestuia nu îndeplinește cerințele sistemului de operare. Așadar, tot ce mai rămâne de făcut este să încerci Windows 11 și să decizi dacă vrei să îl păstrezi. 🙂 Spune-ne cum a decurs totul pentru tine și dacă ai întâmpinat probleme cu instalarea Windows 11 pe un calculator incompatibil.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Hardware și sunete Recomandate Sistem și Securitate Windows