2 moduri prin care pornești sau oprești Bluetooth, în Windows 10

Laptop-urile, tabletele și dispozitivele convertibile cu Windows 10, au aproape întotdeauna un cip Bluetooth, pe care-l poți folosi pentru a conecta dispozitive diverse, precum mauși Bluetooth, căști, tastaturi, smartphone-uri și alte dispozitive. Dacă nu știi cum se pornește sau oprește Bluetooth în Windows 10, citește acest tutorial:

NOTĂ: Dacă nu știi ce este Bluetooth și cum funcționează, îți recomandăm: Ce este Bluetooth & Cum să-l ai pe calculator?

1. Activează Bluetooth din Centrul de Acțiuni, în Windows 10

Cea mai rapidă metodă este să folosești Centrul de Acțiuni din Windows 10. Pentru a-l deschide, dă clic sau apasă pe pictograma sa din colțul dreapta-jos, de pe bara de activități. Alternativ, apasă tastele Windows + A pentru a obține același rezultat. În lista de acțiuni rapide, dă clic sau apasă pe butonul Bluetooth.

Dacă vezi doar patru butoane în lista de acțiuni rapide, apasă butonul de extindere și vei vedea acum și butonul pentru Bluetooth. Dacă acesta lipsește în continuare, înseamnă că nu ai un cip Bluetooth pe sistemul tău cu Windows 10. În acest caz, trebuie să cumperi un adaptor Bluetooth USB precum acesta.

După ce Bluetooth este pornit, trebuie să vezi butonul său activat, precum în captura de ecran de mai jos. Este posibil să vezi și o pictogramă Bluetooth afișata în zona de de notificare de pe bara de activități.

Bluetooth este acum activ pe dispozitivul tău cu Windows 10 și poate fi folosit pentru a realiza conexiuni cu alte dispozitive Bluetooth.

2. Activează Bluetooth din Setări, în Windows 10

O altă metodă presupune deschiderea aplicației Setări. Poți face asta foarte rapid apăsând tastele Windows + I de pe tastatură sau dând clic pe scurtătura sa din Meniul Start.

Apoi, mergi la Dispozitive (Devices) și la "Bluetooth și alte dispozitive" (Bluetooth & other devices). Vei vedea dispozitive și setări Bluetooth, precum în captura de ecran de mai jos.

Mută comutatorul pentru Bluetooth pe poziția Activat (On), așa cum vezi mai jos.

Cipul Bluetooth este activ și-l poți folosi pentru a conecta dispozitive și accesorii care folosesc această tehnologie.

Cum oprești Bluetooth în Windows 10

Pentru a dezactiva Bluetooth în Windows 10, urmează aceeași pași pe care i-ai urmat pentru a-l activa și fă alegerile inverse activării.

Bluetooth este oprit și când activezi modul avion, împreună cu cipul WiFi și alte tipuri de conexiuni fără fir.

Concluzie

Așa cum ai văzut în acest ghid, este ușor să activezi Bluetooth în Windows 10, cât și să-l dezactivezi atunci când nu mai ai nevoie de el. Sperăm că acest ghid te-a ajutat și ți-a oferit răspunsurile pe care le căutai. Dacă ai întâmpinat probleme sau ai întrebări, nu ezita să comentezi mai jos.