Sincronizează clipboard-ul din Windows 10 cu alte PC-uri și dispozitive

Sincronizează clipboard-ul din Windows 10 cu alte PC-uri și dispozitive

Una dintre cele mai utile noi caracteristici din Windows 10 October 2018 Update este faptul că poți păstra mai multe elemente în clipboard și să le sincronizezi cu alte PC-uri cu Windows 10 și alte dispozitive. Pentru ca sincronizarea să funcționeze, trebuie să folosești același cont Microsoft pe dispozitivele tale, să activezi această facilitate și să ai o conexiune funcțională la internet. Iată cum sincronizezi clipboard-ul din Windows 10 cu alte PC-uri și dispozitive:

Reclamă

NOTĂ: Clipboard-ul și noile sale facilități sunt disponibile începând cu Windows 10 October 2018 Update. Dacă ai o versiune mai veche de Windows 10, nu poți folosi aceste facilități. Dacă nu știi ce versiune de Windows 10 ai, citește acest ghid: Ce versiune, ediție și tip de Windows 10 am instalat?.

Cum activezi sincronizarea clipboard-ului din Windows 10 cu alte dispozitive

Deschide Setări in Windows 10. O metodă rapidă de a face asta este să apeși tastele Windows + I de pe tastatură. Apoi, mergi la Sistem.

Aplicația Setări din Windows 10
Aplicația Setări din Windows 10

În coloana din stânga, mergi la Clipboard.

Setările pentru Clipboard din Windows 10
Setările pentru Clipboard din Windows 10

În partea dreaptă sunt mai multe setări despre clipboard și cum funcționează în Windows 10. Mai întâi, asigură-te că este pornit comutatorul pentru Istoric clipboard. Fără el activat, nu ai ce sincroniza între dispozitive.

Activare istoric clipboard
Activare istoric clipboard

Atunci când această setare este activată, Windows 10 salvează toate elementele copiate în clipboard, pentru a le folosi mai târziu. Acestea pot fi sincronizate între PC-urile cu Windows 10 și alte dispozitive. Pentru a porni sincronizarea lor, activează comutatorul "Sincronizare pe mai multe dispozitive".

Activarea sincronizării clipboard-ului pe mai multe dispozitive
Activarea sincronizării clipboard-ului pe mai multe dispozitive

Apoi, alege cum vrei să funcționeze sincronizarea:

Reclamă
  • "Sincronizați automat textul pe care îl copiez" - tot ce este păstrat în clipboard atunci când apeși tastele CTRL + C sau comanda Copiere, este sincronizat automat, cât timp este în format text. Imaginile din clipboard nu sunt sincronizate între dispozitive.
  • "Nu sincronizați niciodată automat textul pe care îl copiez" - atunci când apeși tastele CTRL + C sau folosești comanda Copiere, elementele respective sunt păstrate în clipboard-ul local. Nu sunt sincronizate între dispozitive decât dacă alegi manual ca acestea să fie sincronizate. Citește mai departe pentru a vedea cum funcționează sincronizarea manuală.

Reține faptul că trebuie să activezi sincronizarea clipboard-ului pe toate PC-urile tale cu Windows 10, dacă vrei ca ea să funcționeze. Nu este suficient să o activezi doar pe un PC. Dacă faci asta, datele din clipboard sunt păstrate local și trimise în cloud-ul Microsoft, dar nu sunt folosite și pe alte sisteme și dispozitive.

Cum sincronizezi manual un element din clipboard-ul Windows 10 cu alte dispozitive

Dacă ai activat sincronizarea elementelor din clipboard dar ai ales "Nu sincronizați niciodată automat textul pe care îl copiez", elementele din clipboard nu sunt sincronizate automat, ci doar manual. Pentru a sincroniza manual un element din clipboard, apasă tastele Windows+V pentru a vedea clipboard-ul. Apoi, pentru elementul pe care-l vrei sincronizat, apasă pe pictograma Sincronizare în formă de nor. Imediat, elementul din clipboard este trimis în cloud-ul Microsoft pentru sincronizare, și ți se spune când a fost ultima oară sincronizat.

Sincronizarea manuală a unui element din clipboard
Sincronizarea manuală a unui element din clipboard

Pe alte dispozitive cu Windows 10 unde ai activat sincronizarea, apasă Windows+V și vei vedea elementele din clipboard care au fost sincronizate. Pentru a afla mai multe despre lucrul cu clipboard-ul din Windows 10, citește acest ghid: Cum folosești Clipboard-ul în Windows 10: lipești elemente, ștergi elemente, etc.

Ce nu funcționează, încă

Microsoft are o viziune ambițioasă pentru clipboard. Scopul lor este să sincronizeze clipboard-ul între toate dispozitivele tale cu Windows 10 cât și cele cu Android și iOS. Deocamdată există o versiune beta a acestei sincronizări pentru Android, dar nu funcționează prea bine. Când va fi disponibilă într-o versiune stabilă, finisată corespunzător, vom reveni și vom scrie și despre sincronizarea clipboard-ului cu Android.

Cum îți place sincronizarea clipboard-ului în Windows 10?

Încearcă această nouă facilitate din Windows 10 și pune-ne cum îți place. Nou lucrăm cu Windows 10 pe PC-uri desktop și laptopuri, în fiecare zi. Astfel, sincronizarea clipboard-ului ne este foarte utilă și ne mărește productivitatea. La tine cum stau lucrurile? Este această sincronizare utilă pentru tine? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Ghiduri Sistem și Securitate Windows