4 metode pentru a afla versiunea exactă de Microsoft Office pe care o folosești

Majoritatea oamenilor care folosesc un calculator cu Windows folosesc și suita Office de la Microsoft. Deși este destul de ușor să îți dai seama ce versiune de Windows folosești, uitându-te la felul în care arată desktop-ul, identificarea versiunii de Office pe care o ai poate fi puțin mai complicată. Dacă ai nevoie de această informație, în acest tutorial îți arătăm patru metode diferite de a descoperi versiunea exactă de Office pe care o folosești:

1. Află ce versiune de Office ai instalată, uitându-te la meniuri

Pentru ca această metodă să funcționeze, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să deschizi una dintre aplicațiile care fac parte din suita Microsoft Office. Nu contează pe care aplicație o deschizi: poate să fie Word, Excel, PowerPoint, sau oricare alta. Apoi, uită-te în partea stângă a meniului de sus, cel numit și interfața panglică. În funcție de cum arată butonul File (Fișier), poți să identifici versiunea de Office pe care o ai. Dacă butonul File (Fișier) este dreptunghiular, colțurile sale sunt ascuțite și este scris cu prima literă mare și celelalte mici, atunci folosești Microsoft Office 2016 sau Office 365, adică același lucru dar cu abonament.

Dacă butonul File (Fișier) este dreptunghiular, colțurile sale sunt ascuțite și are numai litere mari, atunci folosești Microsoft Office 2013.

Dacă butonul File (Fișier) este dreptunghiular, colțurile sale sunt rotunjite și este scris cu prima literă mare și celelalte mici, atunci folosești Microsoft Office 2010.

Dacă nu ai un buton File (Fișier) în colțul din stânga sus al ferestrei și în locul lui vezi o iconiță pentru Office, atunci folosești Microsoft Office 2007.

Dacă nu vezi deloc interfața de tip panglică în partea de sus a ferestrei, atunci folosești Microsoft Office 2003 sau chiar mai vechi.

Aceasta este cea mai rapidă și mai ușoară metodă de a descoperi ce versiune de Office ai. Însă are dezavantajul de a nu îți spune dacă folosești o versiune pe 64 de biți sau pe 32 de biți de Office. Dacă ai nevoie și de această informație, atunci urmează una dintre celelalte metode din acest ghid.

2. Află ce versiune de Office ai instalată, verificând informațiile din Help (Ajutor) sau About (Despre)

Deschide una dintre aplicațiile Office instalate pe dispozitivul tău cu Windows. Noi folosim Microsoft Word ca exemplu. După ce îl pornești, deschide meniul File (Fișier) apăsând pe butonul File (Fișier) sau Office aflat în colțul din stânga sus al ferestrei.

În meniul File (Fișier) sau Office care se deschide, caută o opțiune numită Account (cont). Apasă pe ea. Dacă ai Microsoft Office 2016 sau Microsoft Office 2013, poți să vezi ce ediție folosești, în partea dreaptă a paginii Account (Cont), la fel ca în imaginea de mai jos.

Mail mult, dacă ai nevoie să știi și dacă ai versiunea pe 32 de biți ori versiunea pe 64 de biți de Office, apasă pe About Word (Despre Word) sau About (Despre) urmat de numele aplicației pe care ai deschis-o tu.

Se deschide o nouă fereastră în care poți să vezi numărul versiunii și arhitectura suitei tale Microsoft Office.

Dacă ai Microsoft Office 2010, în loc de o opțiune Account (Cont) în meniul File (Fișier), ar trebui să ai o opțiune Help (Ajutor). Apasă pe ea și numărul exact al versiunii și arhitecturii (64 de biți sau 32 de biți) suitei este afișat în partea dreaptă a meniului.

Dacă vrei informații și mai detaliate despre versiunea de Microsoft Office pe care o folosești, apasă pe "Additional Version and Copyright Information" (Informații suplimentare despre versiune și drepturi de autor) și vei vedea fereastra "About Microsoft Word" (Despre Microsoft Word).

Dacă ai Microsoft Office 2007, în meniul Office, apasă pe butonul Word Options (Opțiuni Word).

Selectează Resources (Resurse) în stânga și poți vedea versiunea exactă de Microsoft Office pe care o folosești în partea dreaptă, în secțiunea about Microsoft Office 2007 (despre Microsoft Office 2007).

Dacă apeși pe butonul About (Despre), informațiile pe care le vei vedea sunt chiar și mai detaliate.

Dacă folosești o versiune mai veche de Microsoft Office, ca de exemplu 2003, în meniul de sus ai un buton numit Help (Ajutor). Apasă pe el și apoi dă clic pe About Microsoft Office Word (Despre Microsoft Office Word).

Fereastra About Microsoft Office Word (Despre Microsoft Office Word) îți spune versiunea exactă a suitei Office pe care o folosești.

3. Află ce versiune de Office ai instalată, verificând Panoul de control sau aplicația Setări

O altă metodă implică folosirea Panoului de control. Deschide-l și navighează la Programe și apoi la Programe și caracteristici. Așteaptă ca lista de programe instalate pe dispozitivul tău să se încarce și apoi derulează până găsești un program al cărui nume începe cu Microsoft Office.

Partea care vine după este ediția și versiunea suitei Microsoft Office pe care o folosești. Dacă apeși pe ea, poți să vezi numărul exact al versiunii, afișat în partea de jos a ferestrei Panoului de control.

Dacă folosești Windows 10, poți să obții aceleași informații și în aplicația Setări. Deschide-o și mergi la Aplicații și apoi la Aplicații și caracteristici. În lista de aplicații instalate, găsești o intrare pentru Microsoft Office. Partea din numele său care vine după Microsoft Office este ediția și versiunea. Dacă apeși pe ea, poți să vezi exact numărul versiunii suitei Microsoft Office pe care o ai.

Din păcate, această metodă nu îți spune și dacă folosești Microsoft Office pe 64 de biți sau pe 32 de biți.

4. Află ce versiune de Office ai instalată, verificând Regiștrii Windows cu ajutorul Liniei de comandă

O metodă care sigur este pe placul profesioniștilor implică folosirea Liniei de comandă. Deschide Linia de comandă și scrie această comandă: reg query "HKEY_CLASSES_ROOT\Word.Application\CurVer". Apasă Enter pe tastatură și vezi ce apare pe ecran. Ar trebui să fie ceva similar cu asta:

Numărul care vine după "Word. Application" îți spune ce versiune de Microsoft Office ai:

  • 16.0 înseamnă că ai Microsoft Office 2016
  • 15.0 înseamnă că ai Microsoft Office 2013
  • 14.0 înseamnă că ai Microsoft Office 2010
  • 12.0 înseamnă că ai Microsoft Office 2007
  • 11.0 înseamnă că ai Microsoft Office 2003

Se pare că nu a existat o versiune 13.0 de frica numărului 13. Cine știa că Microsoft este o companie superstițioasă? Poate din aceeași cauză nu a existat un Windows 9? :)

Concluzie

Acestea sunt cele patru metode pe care le cunoaștem pentru a afla ce versiune de Microsoft Office ai instalată pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows. Sperăm că îți place cel puțin una dintre ele și că tutorialul nostru te-a ajutat să găsești informațiile pe care le căutai. Dacă știi și alte metode sau dacă ai ceva de adăugat la ghidul nostru, nu ezita să folosești formularul de comentarii de mai jos.