4 moduri prin care deschizi fereastra Executare pentru comenzi rapide

Fereastra Executare ori Rulare (cum este numită în anumite părți din Windows) îți permite să execuți comenzi rapide, să pornești programe, să deschizi fișiere ori foldere, totul tastânđ o comandă și apăsând butonul OK ori tasta Enter de pe tastatură. Deși această fereastră nu mai are o scurtătură foarte ușor de găsit în versiunile mai noi de Windows, ea încă există și sunt multe moduri prin care o poți deschide. Iată cum accesezi fereastra Executare în Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10:

1. Apasă tastele Windows + R de pe tastatură

Această metodă este universală și funcționează în toate versiunile de Windows. Apasă simultan tastele Windows și R pe tastatură și fereastra Executare este afișată imediat.

2. Folosește funcția de căutare

Ca obicei în Windows, serviciul de căutare este o idee bună pentru a găsi aproape orice. Dacă folosești Windows 10, tastează cuvântul "executare" în căsuța de căutare a Cortanei și dă clic ori apasă pe rezultatul de căutare potrivit.

În Windows 8.1 mergi la ecranul Start și începe să tastezi cuvântul "executare". Apoi apasă pe rezultatul de căutare Executare.

În Windows 7, dă clic pe butonul Start și tastează cuvântul "executare" în căsuța de căutare din Meniul Start. Apoi dă clic pe rezultatul de căutare Executare.

3. Folosește Meniul Start ori Vizualizarea Aplicații

Dacă ai Windows 10 instalat, apasă butonul Start pentru a deschide Meniul Start.

Apoi, mergi la "Toate aplicațiile -> Sistem Windows -> Executare ".

În Windows 8.1, deschide Vizualizarea Aplicații , derulează lista la dreapta și mergi la "Sistem Windows -> Executare".

În Windows 7, deschide Meniul Start și mergi la "Toate programele -> Accesorii -> Executare".

Este puțin ciudat faptul că Microsoft a ales să schimbe folderul unde se află legătură pentru fereastra Executare în fiecare versiune de Windows.

4. Folosește meniul Windows + X ( merge doar în Windows 10 și Windows 8.1)

Atât Windows 8.1 cât și Windows 10 includ un nou meniu ascuns, cu legături pentru multe unelte de administrare, inclusiv fereastra Executare. Sunt mai multe moduri prin care poți deschide acest meniu, cel mai simplu fiind să apeși simultan tastele Windows + X. Dacă vrei să afli mai multe despre acest meniu, citește acest articol: Ce este meniul WinX & Cum îl accesezi?.

Iată cum arată meniul în Windows 10:

Iată cum arată același meniu în Windows 8.1:

După cum vezi, trebuie să apeși pe legătura Rulare din acest meniu, pentru a deschide fereastra Executare. Este o traducere cel puțin ciudată a legăturii pentru Executare , folosită astfel doar în acest meniu.

Concluzie

Acestea sunt toate modurile pe care le cunoaștem pentru deschiderea ferestrei Executare , moduri care merg în toate versiunile recente de Windows fără vreo configurare specială din partea utilizatorului. Dacă cunoști și alte metode, nu ezita să le împărtășești cu noi.