Cum îți asociezi PC-ul cu Windows 10 cu telefonul tău cu Android (sau tableta)

Știi că în versiunile recente de Windows 10, îți poți “lega” calculatoarele și dispozitivele cu Windows 10, de cele cu Android? De exemplu, îți poți asocia laptopul cu Windows 10 de smartphone-ul cu Android, inclusiv cel mai nou Samsung Galaxy S9 sau Huawei P20. După ce faci asocierea, poți trimite rapid fotografii între smartphone și PC, ori să trimiți legături către pagini web între dispozitive, pentru a continua să le citești de unde ai rămas, pe celălalt dispozitiv. După ce faci asocierea, este foarte ușor să trimiți lucruri între Android și Windows. Iată cum îți asociezi PC-urile cu Windows 10 cu dispozitivele tale cu Android:

De ce ai nevoie pentru a-ți face legătura dintre dispozitivele cu Windows 10 și Android:

Pentru ca asocierea să funcționeze, ai nevoie de următoarele:

  • Un PC cu Windows 10, unde folosești un cont Microsoft (ori cont de business), dar nu un cont local
  • Un dispozitiv cu Android care are o cartelă SIM și un număr de telefon asociat unde poate primi mesaje text. Procedura merge bine pe smartphone-uri și tablete cu Android, cât timp ai o cartelă SIM
  • Să folosești același cont Microsoft (sau cont de business) pe dispozitivul cu Android, ca și în Windows 10
  • Să ai o conexiune activă la internet atât în Windows 10 cât și în Android

Un lucru important de notat este faptul că asocierea merge chiar dacă nu ești într-o țară unde Cortana este disponibilă. Această facilitate obișnuia să fie legată de disponibilitatea Cortanei. Din fericire, acum nu mai este cazul.

Cum asociezi un PC cu Windows 10, cu un telefon sau tabletă cu Android

Dacă Windows 10 este deja instalat pe sistemul tău, deschide aplicația Setări. Apoi, apasă pe Telefon (Phone).

În secțiunea numită Telefon (Your phone), apasă pe “Adăugați un telefon” (“Add a phone”).

Se deschide o fereastră numită Cont Microsoft (Microsoft account), unde ți se cere să introduci numărul de telefon. Alege țara unde te afli și introdu numărul de telefon al dispozitivului cu Android pe care vrei să-l asociezi. După aceea, apasă Trimitere (Send).

Mergi la dispozitivul tău cu Android și vei primi un mesaj text cu o legătură de la Microsoft. Apasă pe ea.

Se deschide Magazinul Play la aplicația Microsoft Launcher. Instaleaz-o și deschide-o.

Configurează Microsoft Launcher astfel încât să folosească același cont Microsoft (sau cont de business) ca și PC-ul tău cu Windows 10. După ce ai făcut asta, mergi la Windows 10, închide fereastra unde ai introdus numărul de telefon și ar trebui să vezi telefonul sau tableta ta asociată, în fereastra Setări. Dacă apare dispozitivul tău cu Android, asocierea a fost realizată cu succes.

Poți închide Setări și partaja conținut între Android și Windows 10.

Cum legi un PC cu un dispozitiv cu Android, atunci când instalezi Windows 10

Atunci când instalezi Windows 10 sau faci o actualizare la cea mai nouă versiune de Windows 10, în timpul procesului de personalizare al instalării, ți se poate cere să-ți asociezi telefonul cu PC-ul. Când vezi ecranul de mai jos, alege țara în care te afli și introdu numărul de telefon al dispozitivului tău cu Android. Apoi, apasă Send (Trimitere).

Vei primi un mesaj text de la Microsoft, pe dispozitivul tău cu Android, cu o legătură. Apasă pe ea.

Se deschide Magazinul Play, la pagina aplicației Microsoft Launcher. Instalează aplicația și configureaz-o, folosind același cont Microsoft (ori cont de business) ca pe sistemul tău cu Windows 10. Mergi înapoi la instalarea de Windows 10 și apasă Next (Următorul), pentru a trece la următorul pas.

Cum partajezi lucruri de pe dispozitivul cu Android cu Windows 10

După ce legi dispozitivele între ele, poți să începi să partajezi aproape orice de pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android, cu PC-ul cu Windows 10. De exemplu, poți partaja fotografiile din Google Photos. În meniul de partajare, alege “Continuați pe PC”.

 

 

 

Alege cum vrei să trimiți pozele selectate și apasă pe numele PC-ului către care vrei să le trimiți.

Mergi la PC-ul cu Windows 10 și vei vedea conținutul respectiv deschis în mod automat. De asemenea, poți partaja pagini web, mesaje email, etc.

Ți-ai asociat cu succes smartphone-ul cu Android și PC-ul cu Windows 10?

Un aspect mai puțin pozitiv al acestei facilități este că poți partaja lucruri doar într-un singur sens: de pe Android spre Windows 10. Încă nu poți trimite elemente din Windows 10 spre Android. Sperăm că această caracteristică va fi îmbunătățită în viitoarele versiuni de Windows 10. Până atunci, vezi cum funcționează și spune-ne cum îți place experiența pe care o ai. Consideri această asociere utilă? Cât de bine merge pentru tine? Comentează mai jos și hai să discutăm.