Cum instalezi Windows 11 de pe USB, DVD sau ISO

Windows

Cum configurezi Windows 11 cu un cont Microsoft

Windows 11 îți cere să te autentifici cu contul tău Microsoft. Dacă ești OK cu acest lucru sau dacă nu ai altă opțiune pentru că instalezi Windows 11 Home, scrie-ți adresa de e-mail Microsoft și apasă pe Next (Următorul).

Introducerea adresei de e-mail a contului tău Microsoft

Dacă folosești verificarea în doi pași pentru contul tău Microsoft, s-ar putea să trebuiască să confirmi că tu ești cel care încearcă să se conecteze, introducând un cod pe care îl primești pe smartphone sau pe contul tău alternativ de e-mail. Altfel, ți se cere să introduci doar parola contului tău Microsoft account. După ce termini, apasă pe Sign in (Conectare).

Introducerea parolei contului tău Microsoft

În loc să introduci manual parola contului, poți folosi și aplicația Microsoft Authenticator, dacă ai configurat-o anterior.

Pentru a face acest lucru, apasă pe “Use my Microsoft Authenticator app” (Folosește aplicația mea Microsoft Authenticator) și aprobă conectarea pe smartphone-ul tău.

Utilizarea Microsoft Authenticator pentru conectare

Mai departe, Windows 11 îți cere să îți creezi un cod PIN. Apasă pe "Create PIN" (Creare PIN).

Crearea unui cod PIN pentru Windows 11

Scrie codul PIN pe care îl vrei, confirmă-l și apasă pe OK.

Introducerea și confirmarea codului PIN

La următorul pas, Windows 11 îți oferă posibilitatea să îți personalizezi setările de confidențialitate pentru dispozitivul tău. Poți activa sau dezactiva oricare din opțiunile disponibile: Location (Locație), Find my device (Găsește-mi dispozitivul), Diagnostic data (Date de diagnostic), Inking & typing (Cerneală și scriere), Tailored experiences (Experiențe ajustate) și Advertising ID (ID publicitate). Înainte de a face modificări, asigură-te că ai citit despre ce este vorba la fiecare din aceste opțiuni — după ce ai terminat, apasă pe Next (Următorul).

Personalizarea setărilor de confidențialitate

Acum, Windows 11 te întreabă cum intenționezi să-ți folosești PC-ul. De exemplu, îl vei utiliza în principal pentru Entertainment (Divertisment), Gaming (Jocuri), School (Școală), Creativity (Creativitate), Business (Afaceri) sau Family (Familie)? În funcție de ce alegi, Windows 11 poate și îți va oferi sfaturi, reclame și recomandări personalizate.

Reține că poți alege și să nu selectezi nimic sau să sari (Skip) direct peste acest pas! Dacă ai selectat vreuna din opțiuni, apasă pe Accept.

Selectarea tipurilor de activități pe care le vei realiza în Windows 11

În cazul în care intenționezi să utilizezi OneDrive pentru a îți accesa sau pentru a face copii de rezervă fișierelor tale în cloud, la pasul următor, poți alege să îți sincronizezi automat folderele Desktop, Documents (Documente) și Pictures (Imagini). În caz contrar, poți selecta “Don’t back up my files” (Nu face backup fișierelor mele). Apoi, apasă pe Next (Următorul).

Vrei să folosești OneDrive?

Microsoft încearcă și să te convingă să îi încerci aplicațiile Office premium incluse în Microsoft 365. Dacă vrei, vei avea nevoie de un card de credit pentru a activa perioada de evaluare de o lună, după care va trebui să plătești abonamentul. Dacă nu vrei să încerci Office, apasă pe “No, thanks” (Nu, mulțumesc).

Vrei să încerci aplicațiile Office premium?

În final, Windows 11 mai face o verificare după actualizări. Dacă găsește vreunele disponibile, va trebui să aștepți să fie descărcate și instalate. Între timp, poți vedea câteva slide-uri create pentru a te ajuta să faci cunoștință cu Windows 11 și lucrurile noi pe care ni le oferă.

O nouă actualizare pentru Windows 11 se instalează

Când termină, te poți conecta și poți începe să folosești Windows 11 pe PC-ul sau dispozitivul tău.

Windows 11 este gata de utilizare

Felicitări, ai instalat Windows 11!

Cum configurezi Windows 11 cu un cont local

Dacă nu vrei să folosești un cont Microsoft și instalezi orice ediție de Windows 11 cu excepția Windows 11 Home, poți alege să creezi și să utilizezi un cont local, offline. Atunci când Windows 11 îți cere să te autentifici sau să îți creezi un cont Microsoft, apasă pe linkul Sign-in options (Opțiuni de autentificare).

Alege Sign-in options (Opțiuni de conectare)

Apoi, selectează "Offline account” (Cont offline).

Alege Offline account (Cont offline)

Deși compania va încerca să te convingă că un cont Microsoft este mai bun, nu trebuie să folosești unul dacă nu vrei. Pentru a continua cu crearea unui cont offline, apasă pe Skip for now (Omite pentru moment).

Selectează Skip for now (Omitere pentru moment)

La pasul următor, scrie un nume pentru contul local și apasă pe Next (Următorul).

Introducerea unui nume pentru contul local

Scrie o parolă pentru noul cont local offline și apasă pe Next (Următorul).

Introducerea parolei pentru contul local

Apoi, alege trei întrebări de securitate și scrie răspunsurile pentru ele, pe rând. Acesta este un pas obligatoriu, ce oferă un nivel minim de protecție pentru noul tău cont de utilizator local.

Alege și răspunde la întrebările de securitate

În continuare, alege setările de confidențialitate pentru dispozitivul tău, activându-le sau dezactivându-le pe cele pe care le vrei sau nu: Location (Locație), Find my device (Găsește-mi dispozitivul), Diagnostic data (Date de diagnostic), Inking & typing (Cerneală și scriere), Tailored experiences (Experiențe ajustate) și Advertising ID (ID publicitate). Citește despre ce este vorba la fiecare dintre el, fă alegerile pe care le vrei și apasă pe Next (Următorul).

Selectează setările de confidențialitate pentru dispozitivul tău

Apoi, expertul de configurare Windows 11 va verifica dacă există actualizări din nou. Dacă există, nu poți face altceva decât să aștepți ca ele să fie descărcate și instalate. În acest timp, s-ar putea să vezi o prezentare rapidă a noilor caracteristici și îmbunătățiri din Windows 11.

Actualizări noi sunt instalate pentru Windows 11

Când totul este gata, te poți autentifica folosind contul local de utilizator și iată: desktopul și noul Meniu Start al Windows 11 apar pe ecran!

Windows 11 este gata să fie folosit

Asta a fost tot: acum ești mândrul proprietar al unui PC cu Windows 11!

Tu ai instalat Windows 11?

După cum ai văzut, instalarea Windows 11 poate fi un proces destul de lung în ceea ce privește numărul de pași și de opțiuni de personalizare. Totuși, o poți face, fără a fi nevoie să îți suni un prieten. 🙂 Ai încercat deja Windows 11? Care au fost primele tale impresii? Îți place? Spune-ne ce crezi despre el în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Recomandate Sistem și Securitate Windows