10 metode de a deschide Manager Dispozitive în Windows 10

Manager Dispozitive sau Device Manager este un instrument util care-ți permite să faci lucruri precum: să găsești componente hardware necunoscute pe PC-ul tău, să actualizezi drivere, să dezactivezi componente hardware ș.a.m.d. Pentru a-l folosi trebuie mai întâi să știi cum se deschide. Ca să te ajutăm, am compilat o listă cu zece metode prin care poți să pornești Managerul Dispozitive în Windows 10, inclusiv folosind comenzi, scurtături și căutarea. Iată-le:

Mai întâi: Manager Dispozitive poate fi vizualizat de utilizatorii standard dar poate fi folosit doar de către administratori

În Windows 10, poți deschide și vedea informațiile din Manager Dispozitive indiferent de tipul contului de utilizator folosit. Totuși, poți lucra cu dispozitivele, le poți modifica proprietățile și poți adăuga sau elimina dispozitive doar dacă ai un cont de utilizator cu drepturi de administrator. Dacă vrei să rulezi Manager Dispozitive ca admin, atunci folosește un cont de administrator; altfel, Windows 10 te avertizează că…

Deschiderea Manager Dispozitive în Windows 10 folosind un cont standard

Înainte de a îți arăta toate metodele pe care le știm pentru a deschide Manager Dispozitive, iată cum arată, ca să știi la ce să te aștepți:

Manager Dispozitive în Windows 10

1. Deschide Device Manager folosind căutarea din Windows 10

Una dintre cele mai rapide metode de a porni Manager Dispozitive în Windows 10 este oferită de caseta de căutare de lângă butonul Start. Introdu în ea textul "manager dispozitive" și apasă pe rezultatul corespunzător.

Căutarea după Manager Dispozitive

2. Pornește Manager Dispozitive folosind comenzi în Linia de Comandă (CMD) sau PowerShell

Dacă preferi mediile de linie de comandă, deschide PowerShell sau Linia de comandă (cunoscută și sub numele de CMD). Apoi, în fereastra PowerShell sau Linie de Comandă, tastează una dintre aceste două comenzi și apasă Enter: devmgmt.msc, mmc devmgmt.msc sau control hdwwiz.cpl.

Comenzi Device Manager

Toate aceste comenzi funcționează la fel.

3. Lansează Manager Dispozitive folosind comenzi de Executare

Deschide fereastra Executare (apasă simultan pe tastele Windows + R) și apoi introdu una dintre aceste trei comenzi în câmpul Deschidere: evmgmt.msc, mmc devmgmt.msc, sau control hdwwiz.cpl.

Rulează Manager Dispozitive

Apasă pe tasta Enter sau pe OK și Manager Dispozitive se deschide imediat.

4. Deschide Manager Dispozitive folosind meniul WinX

Deschide meniul WinX apăsând simultan pe tastele Windows + X. Alternativ, poți da clic dreapta pe butonul Start. Apoi, apasă pe scurtătura Manager dispozitive.

Deschiderea Manager Dispozitive din WinX

5. Rulează Manager Dispozitive din secțiunea Dispozitive și imprimante a Panoului de control

Dacă îți place vechiul Panou de control, deschide-l și mergi la categoria de setări Hardware și sunete. Acolo, apasă pe legătura Manager dispozitive, aflată în Dispozitive și imprimante.

Scurtătura Manager Dispozitive din Panoul de control

6. Deschide Manager de dispozitive din Panoul de Control, folosind vizualizarea Pictograme

Panoul de control mai oferă și o altă metodă pentru accesarea Manager dispozitive. După ce deschizi Panoul de control, apasă pe "Vizualizare după Categorie" în colțul din dreapta sus.

În meniul care se deschide, alege Pictograme mari sau mici, în funcție de ce preferi.

Vizualizarea Pictograme din Panoul de control

Se încarcă o listă cu scurtături. Una dintre ele este pentru Manager Dispozitive. Dă clic pe ea.

Scurtătura Manager dispozitive în vizualizarea Pictograme din Panoul de control

7. Deschide Manager Dispozitive folosind scurtătura noastră Manager dispozitive

Am creat cea mai mare colecție de scurtături pentru Windows. Descarc-o, extrage-i conținutul și vei găsi scurtătura pentru Manager Dispozitive în Windows 10 -> Hardware și sunete.

O scurtătură pentru Manager Dispozitive creată de Digital Citizen

Pune această scurtătură pe desktop ori în locul unde dorești să o ai pentru acces rapid.

8. Folosește Manager Dispozitive din Gestionare computer

Poți accesa Manager Dispozitive și din altă aplicație din Windows 10, numită Gestionare computer (Computer Management). Deschide Gestionare computer și, în panoul de navigație din partea stângă, selectează Manager dispozitive în: "Gestionare computer -> Instrumente de sistem -> Manager dispozitive".

Manager Dispozitive în Gestionare computer

9. Lansează Manager Dispozitive vorbind cu Cortana

Dacă ai activat Cortana (folosind Windows 10 în una din limbile suportate de ea) și îți place să o folosești ca asistentul tău virtual, poți să îi ceri ei să deschidă Manager Dispozitive. Apasă pe butonul ei de pe bara de activități sau spune "Hei Cortana" și apoi spune-i "Open Device Manager" (Deschide Manager Dispozitive).

Cum îi ceri Cortanei să deschidă Manager Dispozitive

10. Deschide Manager Dispozitive din Acest PC

Ultima metodă pe care o știm este bazată pe utilizarea Acestui PC. Deschide Explorer și, în panoul de navigație din partea stângă, dă clic dreapta (sau menține apăsat) pe Acest PC. Apoi, apasă pe Gestionare în meniul contextual.

Opțiunea Gestionare din meniul clic dreapta al Acestui PC

Acțiunea anterioară deschide Gestionare computer. Tot ce mai trebuie să faci este să selectezi Manager Dispozitive în partea stângă a ferestrei.

Manager Dispozitive în Gestionare computer

Tare, nu-i așa?

Ce metodă preferi pentru a deschide Manager Dispozitive?

Acum știi mai multe moduri prin care poți porni aplicația Manager Dispozitive. Încearcă-le pe toate și spune-ne care sunt metodele tale favorite. Dacă știi și o altă metodă, nu ezita să ne lași un comentariu mai jos. Promitem să actualizăm această listă folosind feedback-ul tău.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Hardware și sunete Sistem și Securitate Windows