9 moduri de accesa aplicația Services din Windows (toate versiunile)

Aplicația Services listează toate serviciile din Windows care sunt instalate de sistemul de operare, de driverele și aplicațiile pe care le folosești. Cu ajutorul ei, poți seta ce servicii să se execute atunci când pornește Windows, să dezactivezi servicii de care nu ai nevoie, precum și alte acțiuni complementare. Dacă ai nevoie să vezi toate serviciile care există în Windows, mai întâi trebuie să pornești aplicația Services. Iată cum se face asta, în toate versiunile de Windows.

NOTĂ: Acest ghid este pentru Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Unele metode funcționează în toate trei versiunile de Windows, altele doar în una sau două. Pentru fiecare metodă, menționăm versiunea de Windows în care funcționează. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest tutorial: Ce versiune, ediție și tip de Windows 10 am instalat?

1. Accesează serviciile Windows, folosind funcția de căutare (toate versiunile de Windows)

O metodă care funcționează în toate versiunile de Windows presupune folosirea funcției de căutare. Dacă ai Windows 10, dă clic pe butonul de căutare de lângă Start și introdu cuvântul "services". Apoi, apasă pe rezultatul cu același nume.

Windows, Services

În Windows 7, dă clic pe Start și în caseta de căutare de deasupra sa, caută folosind cuvântul "services". Dă clic pe rezultatul de căutare cu același nume.

Windows, Services

În Windows 8.1, mergi la ecranul Start și introdu textul "services". Apoi, apasă pe rezultatul "Vizualizare servicii locale".

Windows, Services

2. Folosește Meniul Start pentru a porni Services (doar în Windows 10)

Windows 10 este singura versiune de Windows care are o scurtătură pentru Services în Meniul Start. Pentru a o găsi, apasă pe butonul Start, derulează în jos lista de programe până la litera I și deschide folderul "Instrumente de administrare Windows". În acest folder vei găsi scurtătura pentru Services. Dă clic pe ea.

Windows, Services

3. Utilizează Panoul de Control pentru a accesa Services (toate versiunile de Windows)

Pornește Panoul de Control și mergi la "Sistem si securitate -> Instrumente de administrare".

Windows, Services

În lista cu Instrumente de Administrare, găsește scurtătura pentru Services.

Windows, Services

4. Folosește fereastra Executare pentru a porni Services (toate versiunile de Windows)

Apasă tastele Win + R pentru a deschide fereastra Executare. Apoi, introdu comanda services.msc și apasă Enter sau dă clic pe OK.

Windows, Services

Se va deschide aplicația Services.

5. Creează o scurtătură pentru Services și așeaz-o unde vrei (toate versiunile de Windows)

Poți să-ți creezi propria comandă rapidă pentru Services și să o așezi pe desktop sau într-un alt loc util ție. Atunci când creezi scurtătura, folosește comanda services.msc drept țintă.

Windows, Services

Dacă ai nevoie de ajutor pentru crearea de scurtături, acest tutorial explică tot procesul: Creează scurtături către aplicații, fișiere, foldere și pagini web, în Windows.

6. Utilizează Linia de Comandă sau PowerShell pentru a porni Services (toate versiunile de Windows)

Poți deschide aplicația Services din Linia de comandă sau PowerShell. Introdu comanda services.msc și apasă Enter pe tastatură.

Windows, Services

7. Folosește Gestionare Computer pentru a accesa Services (toate versiunile de Windows)

În toate versiunile de Windows, serviciile pot fi accesate și din fereastra aplicației Gestionare Computer. Deschide consola Gestionare computer și, în partea stângă a ferestrei, în secțiunea numită Servicii și aplicații, dă dublu clic pentru a o deschide. Apoi, alege Services și acestea sunt afișate în centrul ferestrei.

Windows, Services

8. Utilizează Managerul de activități pentru a porni Services (toate versiunile de Windows)

Managerul de activități poate fi și el folosit pentru a deschide aplicația Services. Apasă simultan Ctrl + Shift + Esc pentru a deschide Managerul de activități. Dacă folosești un PC cu Windows 10 sau Windows 8.1, Managerul de activități s-ar putea să se deschidă în modul compact. Dacă face acest lucru, apasă pe "Mai multe detalii". Apoi, în meniul Fișier, apasă pe "Rulare activitate nouă" și tastează comanda services.msc în fereastra "Creare activitate nouă". La final, apasă Enter sau pe butonul OK.

Windows, Services

9. Folosește comanda rapidă Services din colecția noastră (toate versiunile de Windows)

Am creat cea mai extinsă colecție de scurtături pentru Windows.Dacă o descarci, în ea vei găsi o scurtătură pentru Services, în subfolderul Instrumente de Administrare corespunzător versiunii tale de Windows.

Windows, Services

Ce vrei să afli despre serviciile Windows?

Noi pornim aplicația Services atunci cănd configurăm un PC cu Windows, atunci când performanța se degradează și avem nevoie să o îmbunătățim dezactivând servicii nenecesare care pornesc odată cu Windows. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne de ce folosești aplicația Services și la ce anume îți este utilă. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Ghiduri Programe Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează