Întrebări simple: Când a fost instalat Windows pe calculatorul meu?

La un moment dat, e posibil să îți pui această întrebare. Poate ai nevoie de această informație pentru munca ta, pentru că vrei să te lauzi cu cât de stabil este Windows-ul tău după ani de zile de abuz, sau pur și simplu pentru că nu îți place să-l rulezi mai mai mult de 6 luni fără a-l reinstala. Oricare ar fi motivul, avem la dispoziție o metodă simplă de a afla răspunsul corect, cu o precizie incredibilă.

Lansați Linia de comandă și rulați comanda SystemInfo

Tot ce trebuie să faceți este să lansați Linia de comandă (nu e necesar să o executați cu drepturi de administrator). Apoi, tastați sau copiați & lipiți comanda următoare:

systeminfo | find "Original Install Date".

Așteptați câteva secunde și informațiile vor fi afișate imediat sub comandă.

Această metodă funcționează în toate versiunile de Windows, de la Windows XP la Windows 7 și Windows 8.

Lansați Windows PowerShell și rulați una din următoarele două comenzi

De asemenea, puteți alege să folosiți Windows PowerShell pentru a tasta sau copia & lipi una din următoarele două comenzi:

([WMI]'').ConvertToDateTime((Get-WmiObject Win32_OperatingSystem).InstallDate)

sau

[timezone]::CurrentTimeZone.ToLocalTime(([datetime]'1/1/1970').AddSeconds($(get-itemproperty 'HKLM:\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion').InstallDate))

Și această metodă funcționează în toate versiunile de Windows. Totuși, e mult mai mult cod de tastat decât în Linia de comandă.

Alte metode de a afla această informație

Există și alte metode de a afla această informați. Dacă doriți să citiți mai mult, vă recomandăm următoarea discuție de la comunitatea Super User: Determine when Windows was installed on a computer. Din păcate, discuția este purtată în limba engleză, nefiind astfel accesibilă tuturor cititorilor noștri.

Această discuție ne-a ajutat să găsim solușiile elegante pe care le-am prezentat în acest articol.