7 metode de a deschide Registry Editor (Editorul de regiștri), ca admin, în Windows

7 metode de a deschide Registry Editor (Editorul de regiștri), ca admin, în Windows

În toate versiunile de Windows, există o bază de date numită Windows Registry, în care sistemul de operare își stochează informațiile de configurare. Windows Registry este construit din chei și valori care îi permit Windows-ului să știe ce setări să folosească pentru instrumentele și facilitățile sale, dispozitivele hardware din calculator și chiar și pentru unele aplicații din terțe părți. Windows Registry te poate ajuta în multe situații, dar înainte de a putea lucra cu el, trebuie mai întâi să știi cum să îl deschizi. În acest tutorial, îți arătăm șapte metode diferite de a deschide Registry Editor, în Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Hai să începem:

Reclamă

Câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a continua

Acest ghid acoperă Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Toate metodele funcționează la fel în toate cele trei versiuni de Windows. Dacă vrei să afli mai multe despre Windows Registry și ce face, citește acest articol: Ce este Registrul Windows și ce face?.

Registry Editor este un instrument care îți permite să modifici setări complexe legate de felul în care merge Windows. Ca urmare, nu poți să rulezi Registry Editor ca utilizator simplu standard. Registry Editor cere întotdeauna drepturi de administrative și poate fi rulat doar ca administrator. Nu ar trebui să te joci cu Registry Editor decât dacă ȘTII ce faci.

1. Deschide Registry Editor folosind căutarea (toate versiunile de Windows)

În Windows 10, probabil cea mai rapidă metodă de a deschide Registry Editor este să folosești căutarea. Apasă pe butonul de căutare de pe bara de activități, tastează cuvântul "regedit" în caseta de căutare și apoi apasă pe regedit.

Caută regedit în Windows 10
Caută regedit în Windows 10

Dacă folosești Windows 7, tastează "regedit" în caseta de căutare din Meniul Start și apasă pe rezultatul regedit.

Caută regedit în Windows 7
Caută regedit în Windows 7

În Windows 8.1, mergi pe ecranul Start și începe să scrii "regedit". Apoi, apasă pe rezultatul regedit.

Caută regedit în Windows 8.1
Caută regedit în Windows 8.1

Primești o notificare CCU și trebuie să introduci parola de administrator sau, dacă ești deja administrator trebuie să apeși pe Da.

2. Deschide Registry Editor folosind fereastra Executare (toate versiunile de Windows)

Indiferent de versiunea și ediția de Windows pe care o ai, poți să folosești și fereastra Executare pentru a deschide Registry Editor. Apasă pe tastele Windows + R pentru a deschide Executare și tastează regedit în câmpul Deschidere. Apoi, apasă pe OK sau pe tasta Enter.

Execută comanda regedit
Execută comanda regedit

Când vezi notificarea CCU, apasă Da pentru a porni Registry Editor.

3. Deschide Registry Editor creând o scurtătură pentru el, oriunde vrei tu (toate versiunile de Windows)

Dacă preferi să ai scurtături pentru toate lucrurile importante de pe PC-ul tău cu Windows, s-ar putea să vrei una și pentru Registry Editor. Când creezi scurtătura, ținta ei ar trebui să fie regedit. Apoi, poți să dai dublu clic pe scurtătură pentru a deschide Registry Editor.

Creează o scurtătură cu ținta regedit
Creează o scurtătură cu ținta regedit

Dacă nu știi cum să creezi scurtături în Windows, acest ghid îți explică tot procesul: Creează scurtături către aplicații, fișiere, foldere și pagini web, în Windows.

Reclamă

4. Deschide Registry Editor folosind Linia de comandă sau PowerShell (toate versiunile de Windows)

Unii utilizatori preferă linia de comandă în loc de interfețele grafice. Dacă și tu ești unul dintre ei, trebuie să știi că poți să deschizi Registry Editor și din Linia de comandă sau din Powershell. În oricare dintre aceste două aplicații, tastează comanda regedit și apasă tasta Enter. Registry Editor ar trebui să se deschidă imediat.

Execută comanda regedit în PowerShell sau în Linia de comandă
Execută comanda regedit în PowerShell sau în Linia de comandă

5. Deschide Registry Editor folosind Managerul de activități (în toate versiunile de Windows)

Poți să deschizi Registry Editor și din Managerul de activități. Apasă pe tastele Ctrl + Shift + Esc pentru a deschide Managerul de activități. Dacă ai Windows 10 sau Windows 8.1, Managerul de activități s-ar putea să se deschidă în modul compact. Dacă așa se întâmplă, apasă pe "Mai multe detalii". Apoi, deschide meniul Fișier, apasă pe "Rulare activitate nouă" și tastează comanda regedit în fereastra "Creare activitate nouă". Apasă tasta Enter sau pe OK.

Deschide regedit folosind Managerul de activități
Deschide regedit folosind Managerul de activități

6. Deschide Registry Editor folosind File Explorer (în Windows 10 și 8.1) sau Windows Explorer (în Windows 7)

O alternativă și o metodă relativ rapidă de a deschide Registry Editor este și să folosești File Explorer sau Windows Explorer pentru asta. Deschide managerul de fișiere de pe dispozitivul tău cu Windows și, în bara sa de adresă, tastează regedit. Apasă pe tasta Enter și Registry Editor se deschide imediat.

Deschide regedit cu File Explorer sau Windows Explorer
Deschide regedit cu File Explorer sau Windows Explorer

7. Deschide Registry Editor rulându-i fișierul executabil (în toate versiunile de Windows)

Registry Editor este un fișier executabil numit regedit.exe, pe care îl poți găsi în folderul Windows. Navighează la această locație și dă dublu clic pe regedit.exe, iar Registry Editor se deschide imediat.

Execută fișierul regedit.exe
Execută fișierul regedit.exe

Ai avut vreodată nevoie să folosești Registry Editor pe calculatorul tău cu Windows?

Acum știi cum se deschide Registry Editor în Windows, indiferent de versiunea sistemului tău de operare. Ai avut vreodată nevoie să folosești Registry Editor pentru a modifica setări complexe pe dispozitivele tale? Sau ai vrut să îl deschizi doar din curiozitate, ca să vezi ce este înăuntru? Ne-ar face plcăere să te auzim, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Ghiduri Programe Sistem și Securitate Windows