Prezentare Windows 8.1: Cum se schimbă locația folderului OneDrive

În Windows 8.1, OneDrive face parte din nucleul sistemului de operare și este serviciul implicit pentru stocarea de fișiere, sincronizarea lor cu alte dispozitive, sincronizarea setărilor Windows ale utilizatorului, etc. Una din cele mai importante întrebări pe care mi le-am pus atunci când am lucrat pentru prima dată cu el, a fost: „Cum schimb locația implicită a folderului OneDrive?”. Îmi place OneDrive, dar vreau să îmi stochez fișierele într-o locație diferită de cea implicită.

Unde stochează OneDrive fișierele în Windows 8.1?

În Windows 8.1, OneDrive este și un folder utilizator standard. Ce înseamnă acest lucru? Dacă deschideți File Explorer și mergeți la partiția unde este instalat Windows 8.1, veți găsi un folder numit Utilizatori. Deschideți-l și apoi deschideți folderul dvs. de utilizator, ce poartă numele contului de utilizator. Aici veți găsi folderele standard ale contului dvs. de utilizator: Documente, Imagini, OneDrive și multe altele.

În Windows 8.1, OneDrive vă stochează fișierele în următoarea locație: „C:UtilizatoriNumele tău de utilizatorOneDrive”. Dacă vreți să vă păstrați fișierele pe o altă partiție ori într-un alt folder, nu există nicio metodă evidentă de a schimba locația implicită. Cel puțin nu din aplicația OneDrive sau din secțiunea OneDrive din Setări PC.

Cum se schimbă locația folderului OneDrive?

În Windows 8.1, deschideți File Explorer și selectați OneDrive din partea stângă a ferestrei.

OneDrive, Windows 8.1, folder, locatie, schimbare

Dați un clic dreapta ori apăsați și tineți apăsat pe OneDrive și apoi selectați Proprietăți.

OneDrive, Windows 8.1, folder, locatie, schimbare

O altă metodă este să extindeți fila Pornire din interfața panglică și apoi să apăsați butonul Proprietăți. Se va deschide fereastra Proprietăți OneDrive. Mergeți la fila Locație.

OneDrive, Windows 8.1, folder, locatie, schimbare

Aici veți vedea locația curentă a folderului OneDrive. Apăsați Mutare și se va deschide o fereastră numită Selectare destinație. Aici trebuie să selectați noua locație a folderului OneDrive. Răsfoiți la noua locație pe care vreți să o folosiți, selectați-o și apoi apăsați Selectare Folder.

OneDrive, Windows 8.1, folder, locatie, schimbare

Noul folder este afișat în fila Locație a fereastrei Proprietăți OneDrive.

OneDrive, Windows 8.1, folder, locatie, schimbare

Pentru a salva modificarea făcută, apăsați OK. Sunteți întrebat(ă) dacă vreți să mutați toate fișierele din vechea locație în cea nouă. Pentru siguranța că nu vă veți pierde fișierele existente, este preferabil să apăsați Da.

OneDrive, Windows 8.1, folder, locatie, schimbare

Dacă aveți multe fișiere stocate în OneDrive, atunci procesul de mutare va dura destul de mult. Cât timp sunt mutate fișierele dvs., veți vedea o bară de progres. Trebuie să așteptați și să nu opriți calculatorul pe timpul transferului.

OneDrive, Windows 8.1, folder, locatie, schimbare

Folderul OneDrive este acum schimbat. Noua locație va fi folosită de serviciul OneDrive în Windows 8.1, precum și în aplicația OneDrive.

Concluzie

După cum vedeți din acest ghid, schimbarea locației folderului OneDrive se efectuează ușor. Este nevoie de câteva clicuri sau apăsări. Totuși, dacă sunteți utilizator de tabletă, ar fi fost bine ca Microsoft să fi oferit o setare în Setări PC. Procedura de mai sus este mai lentă atunci când folosești atingerea în loc de un maus și o tastatură.