Cum resetezi aspectul vizual pentru Linia de comandă și PowerShell

După ce ai lucrat un timp cu Linia de comandă sau cu PowerShell, cu siguranță ai adus modificări aspectului lor. Realitatea este că ele oricum arată destul de plictisitor. Sunt doar niște terminale pentru comenzi. Probabil că vei schimba fonturile folosite, dimensiunile ferestrei, culoarea fundalului, etc. Când vrei să le resetezi la aspectul implicit, ce poți face? Nu există nici un buton "Restaurare setări"! Ca întotdeauna, există un mic hack pe care îl poți folosi.

Metoda simplă – Descarcă și rulează fișierul de regiștrii creat de noi

Dacă nu vrei să muncești prea mult, urmează simpla procedură de mai jos:

  • Crează un punct de restaurare, pentru a te asigura că poți să te întorci la setările actuale, în cazul în care nu îți place rezultatul final.
  • Descarcă și extrage fișierul de la sfârșitul acestui articol.
  • În interiorul arhivei, vei găsi un fișier numit command_prompt.reg. Rulează-l!
  • Va fi afișată o atenționare CCU (Control Cont Utilizator). Confirmă că vrei să continui. Apoi, vei fi întrebat din nou dacă ești sigur că vrei să mergi mai departe. Dă clic sau apasă Da.
  • Vor fi realizate câteva modificări în regiștrii Windows. Ele sunt explicate, în detaliu, în cea de-a doua secțiune a acestui articol. Registry Editor (Editorul de regiștri) va confirma că modificările au fost realizate cu succes.
  • Dă clic sau apasă pe OK.

Atât Linia de comandă cât și PowerShell sunt acum resetate la aspectul lor inițial. Acest lucru este corect pentru că ambele împart aceleași foldere în regiștri. Nu poți reseta numai una din ele.

Metoda 2 – Editează manual regiștrii Windows

Cea de-a doua metodă implică un nivel de cunoștințe puțin mai ridicat al utilizatorului. Dacă te consideri un bun cunoscător al regiștrilor, mergi mai departe. Dacă nu, prima metodă este cea mai sigură.

Începe prin a crea un punct de restaurare, astfel încât să poți reveni la setările actuale, în caz că faci vreo greșeală sau nu ești mulțumit de rezultatul final.

Apoi, va trebui să pornești Registry Editor (Editorul de regiștri). Pentru a face acest lucru, trebuie să tastezi regedit.exe sau regedit, direct în ecranul Start din Windows 8 sau în caseta de căutare din Meniul Start în Windows 7.

Dă clic sau apasă pe rezultatul căutării. Poți folosi, de asemenea, fereastra Executare și tastează una din comenzile de mai sus.

Apoi, apasă tasta Enter sau dă clic pe OK.

Registry Editor are nevoie de permisiuni de administrator pentru funcționa, astfel că va fi afișată o notificare CCU (Control Cont Utilizator). Confirmă că vrei să lansezi Registry Editor cu permisiuni administrative.

În panoul din partea stângă, mergi la "Computer -> HKEY_CURRENT_USER". Dă dublu clic pe el pentru a-l deschide. Apoi, localizează folderul/cheia de regiștri Console.

Aici este locul unde Linia de comandă și PowerShell își păstrează setările legate de modul în care sunt afișate ferestrele lor. Trebui să ștergi acest folder/cheie de regiștri astfel încât Windows să reseteze toate valorile implicite.

Dă clic dreapta sau apasă și ține apăsat pe Console și selectează Delete.

Confirmă că vrei să ștergi această cheie și toate sub-cheile sale. Nu mai rămâne decât să închizi Registry Editor.

Concluzie

Atât Linia de comandă cât și PowerShell sunt acum resetate la setările implicite. De reținut este faptul că ele sunt resetate numai pentru contul tău de utilizator. Setările vizuale ale acestor instrumente sunt stocate "per utilizator". Dacă vrei să resetezi ferestrele lor pentru alte conturi de utilizatori, trebuie să parcurgi aceeași procedură din nou, în timp ce ești conectat pe conturile respective de utilizator.

În cazul în care cauți și alte sfaturi interesante despre Linia de comandă, nu ezita să citești recomandările noastre de mai jos.

Descărcare: command_prompt.zip