2 metode de a restaura adresa MAC originală a plăcii tale de rețea

Există cazuri când poate vrei sau poate trebuie să îți schimbi adresa MAC a plăcii de rețea astfel încât să te poți conecta la anumite rețele. Ce faci dacă ai nevoie să restaurezi adresa MAC originală și nu știi care a fost aceasta? Din fericire, poți să resetezi adresa MAC rapid, utilizând proprietățile plăcii de rețea din Windows sau folosind o aplicație terță, precum cea pe care o prezentăm în acest articol. Citește mai departe pentru a descoperi două căi diferite de a reseta adresa MAC a plăcii tale de rețea, în Windows:

1. Cum resetezi adresa MAC implicită a unei plăci de rețea, folosindu-i Proprietățile

Indiferent de ce versiune de Windows folosești, poți să resetezi adresa MAC a oricărei plăci de rețea, din fereastra de Proprietăți a acelei plăci. Iată cum:

Dacă folosești Windows 10, deschide aplicația Setări și mergi la categoria Rețea și internet. În partea stângă a ferestrei, asigură-te că este selectat Stare. Apoi, în dreapta ferestrei, apasă pe "Modificați opțiunile adaptorului".

Modificare opțiuni adaptor în Setările din Windows 10

Dacă folosești Windows 7 sau Windows 8.1, deschide fereastra Centru de rețea și partajare. Apoi, apasă pe legătura "Modificare setări adaptor" din partea stângă a ferestrei.

Legătura Modificare setări adaptor din Centru rețea și partajare

Indiferent dacă folosești Windows 10, Windows 7 sau 8.1, ar trebui să vezi lista de adaptoare de rețea disponibile pe calculatorul tău, inclusiv conexiuni virtuale și dispozitive Bluetooth.

Fereastra Conexiuni în rețea

Dă clic dreapta (sau apasă lung) pe adaptorul de rețea căruia vrei să îi restaurezi adresa MAC originală și alege Proprietăți.

Accesarea Proprietăților unei plăci de rețea

Fereastra Proprietăți îți oferă informații despre protocoalele de rețea folosite de conexiunea de rețea și îți dă opțiunea de a le instala, dezinstala sau modifica.

Suplimentar, îți dă și opțiunea de a configura setări avansate pentru adaptorul de rețea. Pentru acestea, apasă pe butonul Configurare.

Opțiunile de configurare ale unui adaptor de rețea

Apasă pe fila Complex și selectează proprietatea Network Address (Adresă rețea) din listă. Dacă adresa MAC implicită a fost schimbată, ar trebui să vezi o valoare personalizată în câmpul Valoare. Selectează opțiunea Nu există pentru ca placa de rețea să își reseteze adresa MAC la cea originală, după care apasă pe butonul OK.

Adresa rețea sau adresa MAC

Pentru a aplica schimbările, repornește-ți calculatorul sau dezactivează și reactivează placa de rețea din Windows.

2. Cum restaurezi adresa MAC implicită a unei plăci de rețea, folosindu-i aplicații din terțe părți

O altă metodă de a reseta adresa MAC a plăcii de rețea la valoarea originală este folosirea unui program dedicat pentru această operațiune. Una dintre alegerile excelente pentru acest lucru este Technitium MAC Address Changer. Poți descărca aplicația gratuit de pe acest sait web oficial. Apoi, instaleaz-o pe dispozitivul tău cu Windows.

Deschide aplicația și așteaptă să detecteze toate plăcile de rețea instalate, împreună cu adresele lor MAC.

Aplicația Technitium MAC Address Changer

Technitium MAC Address Changer oferă destul de multe opțiuni utile, cum ar fi exportarea de rapoarte despre plăcile de rețea, activarea sau dezactivarea conexiunilor IPv4 și IPv6, ștergerea plăcilor de rețea din regiștri și repornirea automată a plăcii de rețea pentru aplicarea schimbărilor efectuate.

Pentru a reseta adresa MAC la valoarea sa originală, apasă pe butonul Restore Original (Restaurează original).

Restaurare adresă MAC originală în Technitium MAC Address Changer

După ce programul schimbă adresa MAC, primești o notificare referitoare la rezultatul operațiunii.

Technitium MAC Address Changer - Adresa MAC resetată la valoarea sa originală

Apasă butonul OK și închide Technitium MAC Address Changer.

Ce metodă preferi să folosești pentru a restaura adresa MAC originală a plăcii tale de rețea?

Acum că știi două metode destul de simple de a reseta adresa MAC, nu ar trebui să ai probleme mari în configurarea plăcii de rețea, la nevoie. Cunoști și alte metode? Spune-ne într-un comentariu. De asemenea, dacă ai probleme la restaurarea adresei MAC la valorarea sa originală, spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Smarthome Ghiduri Programe Recomandate Rețea și Internet Windows Wireless
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează