11 metode pentru a deschide Performance Monitor în Windows (toate versiunile)

11 metode pentru a deschide Performance Monitor în Windows (toate versiunile)

Performance Monitor (Monitorizor de performanță) este o unealtă care face ceea ce sugerează numele său: monitorizează performanța sistemului tău cu Windows. Performance Monitor poate afișa rezultatele în grafice, diagrame și numere. Poți folosi rezultatele acestei monitorizări pentru a identifica componentele care au nevoie să fie îmbunătățite sau înlocuite. Citește acest ghid pentru a afla cum poți să deschizi Performance Monitor:

Reclamă

NOTĂ: Acest ghid acoperă Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Unele metode funcționează în toate trei versiunile de Windows, altele doar în una sau două. Pentru fiecare metodă, am menționat versiunea de Windows în care funcționează. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest tutorial: Cum afli ce versiune de Windows ai instalată pe calculator.

1. Deschide Performance Monitor (Monitorizor de performanță) folosind căutarea (toate versiunile de Windows)

În Windows 10 sau Windows 7, poți căuta folosind numele întreg al uneltei Performance Monitor. În toate versiunile de Windows, poți căuta folosind numele fișierului executabil: perfmon. În Windows 10, apasă pe câmpul de căutare, tastează "performance monitor" sau perfmon și dă clic sau apasă pe rezultatul cu același nume.

Caută Performance Monitor (Monitorizor de performanță) în Windows 10
Caută Performance Monitor (Monitorizor de performanță) în Windows 10

În Windows 8.1 începe să tastezi "perfmon" în ecranul Start. Tastarea activează funcția de căutare și în rezultatele care apar, apasă pe perfmon.

Caută perfmon în Windows 8.1
Caută perfmon în Windows 8.1

În Windows 7, deschide Meniul Start și tastează "performance monitor" în câmpul de căutare. În lista de rezultate, dă clic pe Performance Monitor.

Caută Performance Monitor în Windows 7
Caută Performance Monitor în Windows 7

2. Deschide Performance Monitor (Monitorizor de performanță) folosind Meniul Start (numai în Windows 10)

Poți să găsești și să deschizi Performance Monitor din Meniul Start din Windows 10. Apasă Start, derulează în lista de aplicații și deschide folderul Instrumente de administrare Windows. În el găsești comanda rapidă pentru Performance Monitor (Monitorizor de performanță).

Performance Monitor în Meniul Start din Windows 10
Performance Monitor în Meniul Start din Windows 10

3. Deschide Performance Monitor (Monitorizor de performanță) cerându-i Cortanei să o facă (doar în Windows 10)

Dacă folosești Windows 10 într-o limbă acceptată de Cortana și Cortana este activată pe dispozitivul tău, poți să îi ceri să deschidă Performance Monitor (Monitorizor de performanță) pentru tine. În continuare vom folosi engleza pentru exemplul nostru.

Reclamă

După ce ai activat Cortana spunând "Hey Cortana" sau apăsând butonul de microfon din câmpul de căutare de pe bara de activități, spune "Open Performance Monitor". Cortana confirmă comanda primită.

Cere-i Cortanei să deschidă Performance Monitor
Cere-i Cortanei să deschidă Performance Monitor

În timpul execuției comenzii, Cortana afișează mesajul "Starting Performance Monitor".

Cortana deschizând Performance Monitor
Cortana deschizând Performance Monitor

4. Fixează Performance Monitor (Monitorizor de performanță) pe bara de activități, în Meniul Start sau pe ecranul Start (toate versiunile de Windows)

Dacă accesezi Performance Monitor frecvent, locurile la îndemână pentru acces rapid sunt bara de activități și Meniul Start (Windows 10 și Windows 7) sau ecranul Start (Windows 8.1).

În Windows 10, găsește Performance Monitor (Monitorizor de performanță) în Meniul Start. Apasă Start, derulează lista de aplicații și deschide folderul Instrumente de administrare Windows. Fă clic-dreapta sau apasă și ține apăsat pe comanda rapidă Performance Monitor. În meniul care apare, ai opțiunile Fixare la Start și Mai multe. Atunci când alegi Mai multe, meniul se extinde și prima opțiune este Fixare în bara de activități.

Fixare la Start și Fixare în bara de activități din Windows 10
Fixare la Start și Fixare în bara de activități din Windows 10

În Windows 8.1 tastează "perfmon" în ecranul Start. Tastarea activează funcția de căutare și, în rezultate, fă clic-dreapta sau apasă și ține apăsat pe perfmon. În meniul care apare, alege Fixare la Start.

Fixare la Start în Windows 8.1
Fixare la Start în Windows 8.1

Trebuie să fixezi Performance Monitor în ecranul Start pentru a putea să îl fixezi în bara de activități. Fă clic-dreapta sau apasă lung pe dala Performance Monitor din ecranul Start și selectează Fixare la bara de activități în meniul care apare.

Fixare la bara de activități în Windows 8.1
Fixare la bara de activități în Windows 8.1

În Windows 7, deschide Meniul Start și tastează "performance monitor" în câmpul de căutare. Fă clic-dreapta pe Performance Monitor în lista de rezultate. În meniul care apare, ai opțiunile Fixare la bara de activități și Fixare la meniul Start.

Fixare la bara de activități și Fixare la meniul Start în Windows 7
Fixare la bara de activități și Fixare la meniul Start în Windows 7

5. Deschide Performance Monitor (Monitorizor de performanță) din System Configuration (toate versiunile de Windows)

Poți să deschizi Performance Monitor (Monitorizor de performanță) din System Configuration (Configurare sistem). Selectează fila Tools (Unelte), selectează Performance Monitor și apasă Launch (Lansare).

Deschide Performance Monitor din System Configuration
Deschide Performance Monitor din System Configuration

6. Deschide Performance Monitor (Monitorizor de performanță) din Gestionare computer (toate versiunile de Windows)

Performance Monitor (Monitorizor de performanță) poate fi găsit în Windows împreună cu alte componente, precum Event Viewer (Vizualizatorul de evenimente) și Manager dispozitive, în Gestionare computer. Unealta Performance Monitor se află în meniul arbore din partea stângă a ferestrei Gestionare computer. Apasă pe Performance (Performanță) pentru a accesa toate funcționalitățile din Performance Monitor.

Folosește Performance Monitor din Gestionare computer
Folosește Performance Monitor din Gestionare computer

7. Folosește fereastra Executare (toate versiunile Windows)

Apasă Win + R pe tastatură pentru a deschide fereastra Executare. Tastează "perfmon" în câmpul Deschidere și apasă butonul OK sau tasta Enter de pe tastatură.

Deschide Performance Monitor folosind fereastra Executare
Deschide Performance Monitor folosind fereastra Executare

Performance Monitor se deschide și poți să începi să lucrezi cu el.

Reclamă

8. Deschide Performance Monitor (Monitorizor de performanță) din Linia de comandă sau Powershell (toate versiunile Windows)

Poți să folosești și Linia de comandă sau PowerShell. În aceste aplicații, tastează perfmon pe linia de comandă și apasă ENTER.

Deschide Performance Monitor în PowerShell
Deschide Performance Monitor în PowerShell

Execuția Performance Monitor poate fi modificată din linia de comandă folosind parametri. Citește ghidul Microsoft (în engleză) despre parametrii pentru Performance Monitor.

9. Creează o comandă rapidă pentru Performance Monitor (Monitorizor de performanță) (toate versiunile Windows)

Dacă preferi să folosești o comandă rapidă, poți crea una pentru Performance Monitor (Monitorizor de performanță). În fereastra de Creare comandă rapidă, tastează locația "perfmon" (fără ghilimele). Dacă ai nevoie de ajutor cu procesul de creare a unei comenzi rapide, citește Creează scurtături către aplicații, fișiere, foldere și pagini web, în Windows.

Creează o comandă rapidă pentru Performance Monitor
Creează o comandă rapidă pentru Performance Monitor

10. Deschide Performance Monitor (Monitorizor de performanță) folosind Windows Explorer (Windows 7) sau Explorer (Windows 8.1 și Windows 10)

Windows Explorer din Windows 7 sau Explorer din Windows 10 și Windows 8.1 sunt modalități convenabile pentru a deschide Performance Monitor. Tastează "perfmon" în caseta de adresă și apasă tasta ENTER.

Deschide Performance Monitor în File Explorer
Deschide Performance Monitor în File Explorer

11. Deschide Performance Monitor (Monitorizor de performanță) rulându-i fișierul executabil (toate versiunile de Windows)

Fișierul executabil al Performance Monitor se află în subfolderul System32 al folderului Windows. Găsește fișierul perfmon.exe și apasă de două ori rapid pe el.

Deschide Performance Monitor rulând fișierul său executabil
Deschide Performance Monitor rulând fișierul său executabil

NOTĂ: În lista de fișiere de mai sus, se pot observa două fișiere "perfmon". Atât perfmon.exe cât și perfmon.msc execută aceeași aplicație atunci când dai dublu-clic pe ele. Lăsând la o parte detaliile tehnice despre cum sunt făcute (fișierele sunt într-adevăr diferite), singura diferență practică este că parametrii liniei de comandă se aplică doar la fișierul perfmon.exe.

Tu cum deschizi Performance Monitor în Windows?

Am parcurs unsprezece metode diferite de a deschide Performance Monitor (Monitorizor de performanță) așa încât să o poți alege pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Care este metoda ta preferată de a deschide Performance Monitor? Lasă-ne un comentariu mai jos cu metoda ta favorită.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Ghiduri Hardware și sunete Programe Sistem și Securitate Windows