8 moduri de a deschide Manager Dispozitive în Windows (toate versiunile)

Manager Dispozitive sau Device Manager, este o unealtă de Windows care-ți permite să găsești componente hardware necunoscute pe PC-ul tău, să actualizezi drivere, să dezactivezi componente hardware, etc. Pentru a o folosi trebuie mai întâi să știi cum se deschide. Pentru a te ajuta, am compilat o listă cu opt metode prin care poți să pornești această aplicație în Windows 10, Windows 7 și în Windows 8.1. Iată toate modurile prin care poți porni Manager Dispozitive:

1. Deschide Device Manager folosind căutarea (toate versiunile de Windows)

Dacă ai Windows 10, folosește caseta de căutare de lângă butonul Start. Introdu în ea textul "dispozitive" și apasă pe rezultatul corespunzător. Dacă folosești Cortana în limba engleză, poți să-i dai comanda: "Open Device Manager".

În Windows 7, deschide Meniul Start și, în caseta de căutare, introdu cuvântul "dispozitive" sau "manager dispozitive". După aceea, dă clic pe rezultatul "Manager dispozitive".

În Windows 8.1, mergi pe ecran Start și caută folosind cuvântul "manager". În lista de rezultate, vei găsi scurtătura Manager dispozitive. Apasă pe ea.

2. Deschide Manager Dispozitive folosind Linia de Comandă (toate versiunile de Windows)

Dacă preferi Linia de Comandă (CMD), deschide-o ca administrator. Dacă nu știi cum, citește acest tutorial: 10 metode pentru a deschide Linia de comandă în Windows.

Apoi, în fereastra Linia de Comandă, tastează una dintre aceste două comenzi și apasă Enter: devmgmt.msc sau mmc devmgmt.msc.

Ambele comenzi merg la fel de bine.

3. Folosește Panoul de Control pentru a deschide Manager Dispozitive (toate versiunile de Windows)

Sunt multe moduri în care poți deschide Manager Dispozitive din Panoul de Control. Una dintre ele presupune să deschizi Panoul de Control și să te duci la Hardware și sunete. Acolo, dă clic pe legătura Manager dispozitive, sub Dispozitive și imprimante. O vezi subliniată în captura de ecran de mai jos.

4. Folosește fereastra Executare (toate versiunile de Windows)

Deschide fereastra Executare (apasă Windows + R), introdu comanda devmgmt.msc și apasă Enter sau dă clic pe OK.

O altă comandă pe care o poți tasta este: control hdwwiz.cpl.

5. Pornește Manager Dispozitive din meniul WinX (Windows 10 și Windows 8.1)

Dacă folosești Windows 10 sau Windows 8.1, apasă Windows+X pe tastatură pentru a deschide meniul WinX. De asemenea, pentru același efect, poți da clic dreapta pe butonul Start.

Poți găsi o scurtătură pentru Manager Dispozitive în acest meniu.

6. Deschide Panoul de Control pentru a porni Manager dispozitive (toate versiunile de Windows)

O a doua metodă pentru pornirea acestei aplicații din Panoul de Control, presupune un clic în colțul dreapta-sus pe lista "Vizualizare după". În meniul care se deschide, alege Pictograme mari sau mici, în funcție de ce preferi.

Se încarcă o listă cu scurtături. Una dintre ele este pentru Manager Dispozitive. Dă clic pe ea.

7. Folosește scurtătura noastră Manager Dispozitive (toate versiunile de Windows)

Noi am creat cea mai mare colecție de scurtături pentru Windows. Descarc-o, extrage-i conținutul și vei găsi scurtătura pentru Manager Dispozitive în folderul Hardware și sunete, specific versiunii tale de Windows.

Mută această scurtătură pe desktop ori în locul unde dorești să o ai pentru acces rapid.

8. Folosește Manager Dispozitive din Gestionare computer (toate versiunile de Windows)

Manager Dispozitive face parte și din altă aplicația Windows, numită Gestionare computer (Computer Management). O găsești în coloana din stânga a acestei aplicații, sub: "Gestionare computer -> Instrumente de sistem -> Manager dispozitive".

Pentru a deschide Gestionare computer deschide Panoul de Control și mergi la "Sistem și securitate -> Instrumente de administrare -> Gestionare computer".

Ce metodă preferi pentru a deschide Manager Dispozitive?

Acum știi mai multe moduri prin care poți porni aplicația Manager dispozitive. Încearcă-le pe toate și spune-ne care sunt metodele tale favorite. Dacă știi și o altă metodă, nu ezita să ne lași un comentariu și vom actualiza această listă folosind feedback-ul tău.