Cum pornești Vizualizator Evenimente (Event Viewer) în Windows

Windows păstrează jurnale cu tot ce se întâmplă, de la pornire la închidere. Acesta stochează detalii despre erorile aplicațiilor, avertismentele date de diferite servicii de sistem, informații despre starea driverelor și serviciilor. Poți vedea toate aceste jurnale folosind aplicația Event Viewer (Vizualizator Evenimente). Dacă vrei să afli toate modurile în care poți să deschizi aplicația, citește acest tutorial:

NOTĂ: Acest ghid este pentru utilizatorii de Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Unele metode merg în toate cele trei sistem de operare, altele doar într-unul sau în două dintre ele. Pentru fiecare metodă, menționăm versiunea de Windows în care merge. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest ghid: Cum afli ce versiune de Windows ai instalată pe calculator.

1. Pornește Event Viewer folosind funcția de căutare (toate versiunile de Windows)

Una dintre cele mai rapid metode implică folosirea funcției căutare. În Windows 10, deschide câmpul de căutare de lângă butonul Start și introdu termenul "evenimente". Apoi, apasă pe rezultatul "Vizualizare jurnale de evenimente".

Event Viewer, Windows, Vizualizator Evenimente

În Windows 7, deschide Meniul Start și tastează cuvântul "evenimente". Dă clic pe rezultatul de căutare "Vizualizare jurnale de evenimente".

Event Viewer, Windows, Vizualizator Evenimente

În Windows 8.1, mergi la ecranul Start (sau deschide butonul special Căutare) și caută folosind cuvântul "evenimente". În lista cu rezultate de căutare, apasă pe "Vizualizare jurnale de evenimente".

Event Viewer, Windows, Vizualizator Evenimente

2. Folosește Panoul de Control pentru a porni Event Viewer (toate versiunile de Windows)

Această metodă este cunoscută de mai mulți utilizatori și implică utilizarea Panoului de Control (Control Panel). Deschide-l și mergi la Sistem și Securitate. Derulează în jos până găsești Instrumente de administrare. În această secțiune, este o legătură care spune "Vizualizare jurnale de evenimente". Apasă pe ea.

Event Viewer, Windows, Vizualizator Evenimente

De asemenea, poți apăsa și pe Instrumente de administrare pentru ca apoi să deschizi comanda rapidă Event Viewer.

Event Viewer, Windows, Vizualizator Evenimente

3. Folosește fereastra Executare pentru a porni Event Viewer (toate versiunile de Windows)

O altă metodă rapidă este să deschizi fereastra Executare (Windows + R), să tastezi comanda eventvwr.msc în câmpul Deschidere și să apeși pe OK.

Event Viewer, Windows, Vizualizator Evenimente

4. Folosește Meniul Start pentru a deschide Event Viewer (doar în Windows 10)

Windows 10 are o scurtătură Event Viewer în Meniul Start. Pentru a o găsi, apasă pe butonul Start și derulează lista de aplicații până la litera I. Acolo vei găsi folderul Instrumente de administrare Windows. Deschide-l și în el vei găsi scurtătura Event Viewer.

Event Viewer, Windows, Vizualizator Evenimente

Din păcate, Windows 7 și Windows 8.1 nu oferă o astfel de scurtătură. Doar Windows 10 face asta.

5. Folosește meniul WinX pentru a deschide Event Viewer (Windows 10 și Windows 8.1)

Dacă folosești Windows 10 sau Windows 8.1, apasă Windows + X pe tastatură pentru a deschide meniul WinX. De asemenea, poți da clic dreapta pe butonul Start, pentru a deschide același meniu.

Event Viewer, Windows, Vizualizator Evenimente

În acest meniu, caută scurtătura Event Viewer.

6. Folosește Linia de Comandă (CMD) sau Powershell pentru a porni Event Viewer (toate versiunile de Windows)

Unii utilizatori preferă Linia de Comandă (CMD) sau PowerShell pentru a porni unelte administrative precum Event Viewer. Deschide Linia de Comandă, introdu comanda eventvwr.msc și apasă tasta Enter.

Event Viewer, Windows, Vizualizator Evenimente

O altă metodă este să deschizi PowerShell, să tastezi eventvwr.msc și să apeși tasta Enter.

Event Viewer, Windows, Vizualizator Evenimente

Aplicația Event Viewer este acum afișată pe desktop.

7. Folosește Gestionare Computer pentru a accesa Event Viewer (toate versiunile de Windows)

Aplicația Event Viewer poate fi găsită în cadrul unei alte unelte administrative din Windows - Gestionare Computer (Computer Management). Este în coloana sa din stânga, sub "Gestionare Computer -> Instrumente de sistem -> Event Viewer".

Event Viewer, Windows, Vizualizator Evenimente

Pentru a deschide Gestionare Computer (Computer Management), accesează Panoul de Control și mergi la: "Sistem și Securitate -> Instrumente de administrare -> Gestionare computer".

8. Folosește scurtătura Event Viewer din colecția noastră (toate versiunile de Windows)

Noi am creat cea mai mare colecție de scurtături pentru Windows. Descarc-o, extrage-i conținutul și vei găsi scurtătura Event Viewer în folderul Instrumente de sistem, potrivit versiunii tale de Windows.

Event Viewer, Windows, Vizualizator Evenimente

Ce metodă preferi pentru a deschide Event Viewer?

Acum știi mai multe metode pentru a porni aplicația Event Viewer. Încearcă-le și spune-ne ce metodă îți place mai mult. De asemenea, dacă știi și alte moduri în care poți face același lucru, nu ezita să ne spui într-un comentariu și vom actualiza această colecție de instrucțiuni.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează