Cum creezi o unitate media de recuperare în Windows 10

Unitățile de recuperare sunt o armă esențială atunci când computerul tău întâmpină probleme. Instrumentul Windows care face acest lucru posibil se numește Recovery Media Creator (Creare unități media de recuperare) și Microsoft l-a păstrat în Windows 10 aproape la fel ca în versiunile anterioare ale sistemelor sale de operare. În acest tutorial îți vom arăta cum să utilizezi Recovery Media Creator pentru a crea o unitate de recuperare pe un stick de memorie USB sau pe un hard-disk extern.

Cum pornești Recovery Media Creator în Windows 10

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să introduci în computer stick-ul USB sau hard-disk-ul extern. Odată ce a fost detectat corect de Windows, mergi la caseta de căutare de pe bara de activități a Cortanei și scrie " recuperare".

Apoi, din lista de rezultate, apasă pe Creați o unitate de recuperare.

O metodă diferită de a deschide Recovery Media Creator este din Panoul de control. Deschide Panoul de control și selectează vizualizarea cu pictograme, apoi apasă pe Recuperare.

O altfel de abordare este să o deschizi din aplicația Setări. Cea mai rapidă metodă este prin apăsarea tastelor "WIN + I" , dar poți găsi și alte metode de a deschide aplicația Setări , aici . În fereastra Setări, tastează " recuperare" în caseta de căutare, apoi apasă pe Creați o unitate de recuperare.

Va apărea o fereastră CCU(Control cont utilizator) de atenționare, care îți va cere aprobarea ca Recovery Media Creator să poată face modificări în PC-ul tău.

Apasă pe Da pentru a porni Recovery Media Creator și a continua cu procesul.

Cum creezi o unitate de recuperare Windows 10, cu Recovery Media Creator

Acum se va deschide fereastra Recovery Media Creator. Aici vei găsi informații despre aplicație: detalii despre ce este ea și ce face ea.

Trebuie să reții faptul că ediția de Windows și ediția unității de recuperare trebuie să fie identice, altfel fișierele de pe unitatea de memorie nu îți vor fi de niciun folos. Și o unitate de memorie pentru versiunea de 32 de biți poate repara doar un Windows pe 32 de biți. Același lucru este valabil și pentru versiunile pe 64 de biți.

NOTĂ: Pentru un Windows pe 32 de biți vei avea nevoie de o unitate de recuperare mai mare de 4 GO de memorie și o unitate cu minimum 8 GO pentru Windows pe 64 de biți. Dacă ai un computer cu Windows preinstalat, vei avea nevoie de o unitate de memorie cu minim 32 GO de spațiu liber.

De asemenea, vei vedea o casetă ce spune "Faceți backup fișierelor de sistem pe unitatea de recuperare". Această opțiune va copia toate fișierele de sistem existente pe unitatea de recuperare, altfel va copia doar fișierele de sistem de bază.

În continuare va trebui să alegi o unitate de memorie USB cu spațiu de stocare disponibil, pe care vor fi salvate fișierele de recuperare. Asigură-te că stick-ul nu mai conține date pe el, deoarece vor fi șterse toate în timpul procesului.

Selectează unitatea de memorie pe care vrei să salvezi fișierele de recuperare și apasă pe "Următorul". Vei primi un mesaj de atenționare că vor fi șterse toate datele de pe unitatea de memorie. Asta este ultima ta șansă să copiezi orice document aflat pe aceasta. Când consideri că ești gata să începi procesul, apasă pe Creare.

Acum unitatea de memorie va fi formatată și fișierele de recuperare vor fi copiate pe aceasta. Acest proces poate dura de la câteva minute, până la 10 minute sau mai mult dacă vei copia și fișierele de sistem ale Windows 10. Durata procesului va depinde și de viteza de scriere a unității tale de memorie.

Când unitatea de recuperare a fost creată, vei fi informat. Acum mai trebuie doar să apeși pe Terminare pentru a finaliza procesul.

În acest moment ai la îndemână o unitate de recuperare care te poate ajuta în cazul în care Windows decide că nu mai vrea să te asculte.

Concluzie

După cum ai văzut, Recovery Media Creator este o unealtă foarte utilă și ușor de folosit. Singura parte negativă este că nu mulți utilizatori știu de aceasta, ea fiind ascunsă în Windows. Așteptăm să ne împărtășești experiența și opiniile tale despre acest subiect. Poți oricând să ne lași un comentariu mai jos.