Premiile Digital Citizen 2016 - Cel mai bun produs de securitate al anului

Premiile Digital Citizen 2016 - Cel mai bun produs de securitate al anului

Securitatea calculatoarelor este o afacere uriașă și nu poate decât să crească, având în vedere că tot mai multe dispozitive sunt conectate la internet și tot mai multe amenințări ies la suprafață pe web. Drept urmare, aplicațiile antivirus devin și ele, în fiecare an, din ce în ce mai bune. Cu toate acestea, unele sunt mai bune decât altele, unele sunt mai scumpe decât altele, iar altele pur și simplu nu merită să fie luate în seamă. Am testat și am analizat în detaliu 15 produse de securitate pentru Windows, toate promițând să îți ofere cea mai bună protecție pentru dispozitivele și calculatoarele tale. Însă doar câteva dintre ele s-au dovedit a fi cu adevărat extraordinare și doar unul poate fi cel mai bun produs al anului. Începem prima ediție a premiilor Digital Citizen România: Cel mai bun produs de securitate al anului!

Reclamă

Digital Citizen - Alegerea cititorilor 2016

premiile, Digital Citizen, Romania, 2016, produsul, anului, securitate, alegerea, cititorilor
premiile, Digital Citizen, Romania, 2016, produsul, anului, securitate, alegerea, cititorilor

Înainte de a împărtăși care este produsul de securitate al anului, în opinia echipei noastre editoriale, hai să vedem ce au avut de spus cititorii noștri. În campania noastră de vot public , am primit 782 de voturi iar 63.9% dintre ele au ales Bitdefender Total Security 2016 drept produsul anului.

premiile, Digital Citizen, Romania, 2016, produsul, anului, securitate, alegerea, cititorilor
premiile, Digital Citizen, Romania, 2016, produsul, anului, securitate, alegerea, cititorilor

Bitdefender a fost urmat de ESET și Kaspersky. Felicitări celor trei companii pentru faptul că dezvoltă produse de securitate care nu sunt doar foarte eficiente ci și populare în rândurile cititorilor noștri.

În continuare, hai să aflăm ce părere are echipa noastră editorială despre cele mai bune produse de securitate pentru Windows și pe care l- am ales drept cel mai bun produs al anului.

Cele mai slabe produse de securitate ale anului 2016

În primul rând, vrem să îți arătăm care sunt produsele de securitate pe care ar trebui să le eviți. Toate aceste produse au primit un calificativ de doar 1 sau 2 stele din 5. Lista noastră cu cele mai slabe produse de securitate ale anului include câteva nume mari de pe piața de securitate. Acest lucru demonstrează încă o dată că a fi faimos nu înseamnă neapărat a fi bun la ceea ce faci:

15. Comodo Internet Security Complete 8 este un produs de securitate destul de ciudat. Include un motor antivirus bun și un firewall bun, dar nu reușește să te protejeze în fața amenințărilor online și, așa cum ne-a arătat Google , unele dintre instrumentele de "securitate" pe care le include reprezintă de fapt riscuri de securitate pentru utilizatori.

14. Securitate pentru toți - Recenzie Avast! Premier 2016 îți oferă o interfață de utilizare elegantă și un modul firewall bun. Însă testele noastre ne-au arătat că eficiența motorului antivirus este sub medie.

13. McAfee LiveSafe 2016 este un produs de securitate cu cerințe de sistem foarte mici, ce îți oferă un firewall decent dar un motor antivirus destul de slab.

12. Panda Global Protection 2016 oferă un motor antivirus bun dar lent și un modul firewall bun. Însă acest produs este greu de utilizat și este necesar să fii atent la ceea ce faci, deoarece Panda încearcă să facă bani de pe urma clienților și cu ajutorul unor instrumente dubioase care nu ar trebui să facă parte dintr-o suită de securitate.

11. VIPRE Internet Security Pro 2016 are un motor antivirus decent dar lent, un firewall pe care trebuie să îl configurezi manual pentru a obține o protecție bună în fața atacurilor de rețea și o interfață care ar putea să primească multe îmbunătățiri de la un designer bun.

Reclamă

Produsele de securitate medii ale anului 2016

În continuare, hai să vedem care sunt acele produse de securitate care nu reprezintă un risc de securitate, așa cum fac unele dintre produsele pe care le-am menționat mai devreme, și care fac și o treabă bună în a-ți securiza calculatorul, fără a excela însă. Această listă include câteva nume care pot să te surprindă, incluzând produse despre care poate că nu ai mai auzit până acum. Toate au primit un calificativ de 3 stele din 5:

10. Avira Internet Security Suite 2016 îți oferă un motor antivirus surprinzător de bun. Principalele puncte slabe ale Avira sunt interfața sa depășită și faptul că multe dintre instrumentele suplimentare pe care le include nu îți oferă valoare. Multe dintre ele sunt doar copii după unelte din Windows. De asemenea, merită menționat că Avira Internet Security Suite 2016 nu include niciun fel de controale parentale.

9. AVG Internet Security 2016 este foarte capabil să te protejeze împotriva amenințărilor malware, precum și în fața atacurilor de rețea. Cu toate acestea, produsele de securitate de la AVG au un impact semnificativ asupra performanțelor calculatorului tău și AVG apelează și la niște tactici neinspirate pentru a își monetiza utilizatorii.

8. Emsisoft Internet Security 11 este un produs de securitate solid care îți oferă un motor antivirus bun și un modul firewall bun. Însă suita de securitate de top de la Emsisoft nu include niciun fel de instrumente de securitate care să ofere valoare adițională utilizatorilor săi. Primești doar lucrurile de bază. Anumitor utilizatori le va plăcea însă acest lucru.

7. F-Secure SAFE Internet Security are un motor antivirus bun, pe care îl poți administra dintr-o interfață foarte simplă. Este o alegere excelentă pentru utilizatorii care nu vor să se joace cu setările avansate. Experții însă vor vrea un produs de securitate care să ofere mai multe setări avansate și mai multe opțiuni de configurare.

6. Norton Security Premium 2016 are un modul anti-malware foarte bun și o interfață de utilizare foarte bună. Deși are multe puncte forte, Norton nu reușește să te protejeze eficient atunci când ești online și de aceea nu a reușit să intre în lista noastră cu produse antivirus de top.

Cele mai bune produse de securitate din 2016

premiile, Digital Citizen, Romania, 2016, produsul, anului, securitate, alegerea, cititorilor
premiile, Digital Citizen, Romania, 2016, produsul, anului, securitate, alegerea, cititorilor

A venit timpul să vedem care sunt cele mai bune produse de securitate, ce îți oferă cea mai eficientă protecție, o interfață de utilizare cu un design bun și instrumente suplimentare utile, care cresc securitatea dispozitivelor tale cu Windows. Toate aceste produse au primit un calificativ de 4 stele din 5. De ce nu 5? Ei bine, nu există niciun software de securitate perfect. Deși toate au multe puncte forte în comparație cu produsele de securitate despre care am discutat până acum, și acestea au unele aspecte mai puțin bune, chiar dacă sunt minore. Citește în continuare pentru a afla care sunt produsele de securitate pe care noi le considerăm a fi cele mai bune din 2016:

5. Trend Micro Maximum Security 2016 este cel mai bun produs de securitate pe care îl poți cumpăra pentru bunica ta sau pentru oricare alt utilizator fără aptitudini tehnice. Datorită designului interfeței sale de utilizare, este extrem de simplu de folosit de către orice începător. Și nu doar atât: este și un produs cu un motor antivirus foarte eficient, capabil să își protejeze utilizatorii în fața oricărui tip de malware. Aspectul negativ principal al acestui produs este faptul că utilizatorii mai tehnici nu primesc mai nimic în ceea ce privește personalizarea în detaliu și, din această cauză, s-ar putea să prefere alte produse din listă.

4. BullGuard Premium Protection 2016 este un alt produs de securitate robust, care este mai mult decât capabil să te protejeze în fața oricăror tipuri de amenințări. Arată bine, funcționează bine și are un preț accesibil.

3. ESET Smart Security 9 își continuă tradiția de a oferi un motor antivirus excelent și un modul firewall foarte bun. Este unul dintre cele mai bune produse de securitate de pe piață, dar punctul său slab este impactul puțin mai mare asupra performanțelor calculatorului tău, în comparație cu celelalte două produse de pe primele două locuri din lista noastră.

2. Kaspersky Total Security 2016 este una dintre cele mai bune suite de securitate pe care le-am văzut, oferind o protecție antimalware foarte eficientă, capabilă să detecteze și să curețe chiar și cea mai urâtă infecție cu malware. Singurul motiv pentru care acest produs nu a urcat pe primul loc este prețul său ceva mai ridicat, comparativ cu celelate produse din această listă.

1. Bitdefender Total Security 2016 oferă unul dintre cele mai bune și mai rapide motoare antivirus din lume, precum și un modul firewall de top și o serie întreagă de instrumente suplimentare utile. Pe lângă toate acestea, îți pune la dispoziție o interfață de utilizare cu un design foarte bun și are un preț accesibil. Din punctul nostru de vedere, Bitdefender Total Security 2016 este cel mai bun produs de securitate al anului și îl recomandăm cu căldură tuturor utilizatorilor de Windows. Felicitări echipei Bitdefender pentru câștigarea celor două premii de anul acesta.

NOTĂ: Dacă ești curios să afli care sunt criteriile pe care le-am folosit pentru clasamentul nostru, le vei găsi pe toate în acest articol: Comparație: Care este cel mai bun antivirus pentru dispozitivele cu Windows?. De asemenea, dacă vrei să vezi cum evaluăm fiecare produs de securitate, citește acest articol: Securitate pentru toți - Cum realizăm recenziile produselor de securitate.

Concluzie

Vrem să felicităm toate companiile care dezvoltă suitele de securitate din topul nostru cu cele mai bune cinci produse de securitate ale anului. De asemenea, vrem să mulțumim tuturor cititorilor care au participat la campania noastră de vot public și tuturor acelora care ne-au spus părerile lor despre cel mai bun produs de securitate al anului. Vom relua această campanie în 2017 și vom evalua și cele mai bune produse de securitate pentru Windows din anul următor. Până atunci, continuați să ne citiți!

Descoperă: Securitate Blog Recomandate Știri