Ce este nou în Windows 11 Moment 3 Update?

Ce este nou în Windows 11 Moment 3 Update?

Urmează o nouă actualizare pentru calculatoarele cu Windows 11, cu numele de cod Moment 3. La fel ca și actualizările precedente Moment 1 și Moment 2, Moment 3 aduce o serie de actualizări cumulative, însoțite de câteva caracteristici noi și de mici îmbunătățiri. Ești curios să afli ce este nou în Windows 11 Moment 3 Update? Vrei să știi cum instalezi chiar acum această actualizare, fără să mai aștepți după Microsoft? Iată ce trebuie să știi despre Windows 11 Moment 3 Update:

Reclamă

Ce este nou în actualizarea Windows 11 Moment 3 Update?

Spre deosebire de actualizările precedente Moment 1 și Moment 2, noua actualizare pentru Windows 11 Moment 3 nu are o listă foarte lungă de caracteristici noi, ci se concentrează mai mult pe mici îmbunătățiri și remedieri de erori (bug-uri). Însă toate acestea sunt menite să îmbunătățească experiența de utilizare. Iată modificările esențiale din Windows 11 Moment 3 Update:

1. O bară de activități mai bună, cu o bară de sistem îmbunătățită și notificări

Îmbunătățirea barei de activități și a barei de sistem sunt poate cele mai bune modificări aduse de noua actualizare Windows 11 Moment 3 Update. După instalarea acesteia, constați că, dacă folosești un VPN pe calculatorul tău, sistemul de operare afișează starea acestuia în bara de sistem. Micul scut care apare deasupra pictogramei de rețea îți permite să știi într-o clipă dacă VPN-ul tău este activ sau nu, ceea ce poate fi util uneori.

Starea VPN-ului este afișată deasupra pictogramei de rețea

Starea VPN-ului este afișată deasupra pictogramei de rețea

În plus, bara de sistem de pe noua bară de activități din Windows 11 îți permite, de asemenea, să setezi ceasul pentru a afișa secundele, nu doar ora și minutele. Deși mulți utilizatori de Windows 10 care au trecut la Windows 11 au solicitat această caracteristică și deși poate fi utilă, trebuie să știi că aceasta folosește ceva mai multă energie. Asta poate fi o problemă dacă lucrezi pe un laptop care funcționează pe baterie.

Ceasul poate afișa secundele

Ceasul poate afișa secundele

SUGESTIE: Lucrezi cu oameni din întreaga lume? Iată cum adaugi ceasuri la bara de activități.

O altă caracteristică nouă, mică, dar utilă, inclusă în Moment 3 Update este că notificările pe două niveluri îți permit acum să copiezi codurile de autentificare cu o singură apăsare. Aceste notificări vor afișa un buton „Copiere în clipboard”, pe care-l poți folosi pentru a salva și lipi codurile de autentificare pe două niveluri cât mai rapid în aplicația în care ai nevoie de el.

2. Noi detalii în aplicația Setări

Aplicația Setări a primit, de asemenea, câteva actualizări, care-ți pot îmbunătăți experiența atunci când o folosești. De exemplu, acum poți seta ecranul laptopului sau al tabletei cu Windows 11 să-și schimbe luminozitatea în funcție de conținut doar atunci când funcționează pe baterie.

Modifică luminozitatea în funcție de conținut

Modifică luminozitatea în funcție de conținut

Un alt lucru nou este pagina de setări USB4, care-ți permite să vezi informații despre huburile și dispozitivele USB 4 conectate la calculatorul tău cu Windows 11. Totuși, reține că această pagină apare în Setări numai dacă ai astfel de huburi sau dispozitive USB 4.

Reclamă

Aplicația actualizată Setări are, de asemenea, o nouă opțiune care controlează funcționarea tastei Print Screen pe PC-ul tău cu Windows 11. După cum știi, atunci când apeși Print Screen pe tastatură, faci o captură de ecran. Cu toate acestea, în Windows 11 Moment 3 Update, poți seta ca Print Screen să pornească în loc aplicația Instrument de decupare.

Folosește tasta Print Screen pentru a deschide Instrumentul de decupare

Folosește tasta Print Screen pentru a deschide Instrumentul de decupare

În caz că trebuie să folosești Tastatura tactilă pe tableta sau laptopul tău cu Windows 11, există o funcție suplimentară și pentru aceasta în Moment 3 Update. Pagina sa de setări include acum un meniu cu trei opțiuni, care controlează cum se deschide Tastatura tactilă:

  • Niciodată dezactivează Tastatura tactilă;
  • Când nu este atașată nicio tastatură face ca Tastatura tactilă să apară dacă nu există o tastatură fizică conectată la tableta sau laptopul tău cu Windows 11;
  • Întotdeauna declanșează Tastatura tactilă de fiecare dată când apeși pe un câmp pentru text.

Tastatura tactilă are noi opțiuni

Tastatura tactilă are noi opțiuni

Nu în ultimul rând, o altă setare nouă, care s-ar putea să-ți fie utilă, este opțiunea de a afișa până la douăzeci cele mai recente file din Edge atunci când fixezi ferestre cu Snap sau apeși Alt + Tab. Ca să fiu sincer, am preferat întotdeauna să văd doar o singură fereastră de Microsoft Edge atunci când îmi împart ecranul. Însă, dacă-ți trăiești viața într-o multitudine de file de browser și-ți place să faci micromanagement, această setare va fi probabil pe placul tău🙂.

Afișează mai multe file de browser atunci când apeși Alt + Tab

Afișează mai multe file de browser atunci când apeși Alt + Tab

4. Widgeturile sunt ceva mai bune

Widgeturile din Windows 11 primesc, de asemenea, o mică îmbunătățire. În loc ca toate widgeturile și știrile să fie amestecate împreună, așa cum sunt acum, ceea ce, sincer, îmi dă dureri de cap, noile Widgeturi vor împărți informațiile pe care le oferă în trei coloane, cele fixate fiind afișate în stânga, iar fluxul de știri în centru și în dreapta.

Widgeturile sunt puțin mai rafinate

Widgeturile sunt puțin mai rafinate

NOTĂ: Imaginea de mai sus este preluată de pe Windows Insider Blog, deoarece această modificare, deși face parte din Windows 11 Moment 3 Update, nu este încă lansată. Ea va sosi probabil în următoarele săptămâni, în funcție de regiunea în care locuiești, de programul Microsoft și de setările tale pentru Windows Update.

Reclamă

5. Mai multe limbi disponibile în Subtitrările în direct

Caracteristica Subtitrări în direct sau Live Captions (Win + Ctrl + L) din Windows 11 este una dintre cele mai utile opțiuni de Accesibilitate. Deși funcționează exact la fel ca în versiunea anterioară a sistemului de operare, acum include o serie de limbi noi, pe lângă engleză: chineză (simplificată, tradițională), daneză, engleză (Irlanda, alte dialecte englezești), franceză (Franța, Canada), germană, italiană, japoneză, coreeană, portugheză (Brazilia, Portugalia) și spaniolă.

Subtitrările în direct oferă noi limbi

Subtitrările în direct oferă noi limbi

6. Alte remedieri și îmbunătățiri

Actualizarea Windows 11 Moment 3 Update include, de asemenea, multe alte remedieri și mici îmbunătățiri, inclusiv, dar fără a se limita la următoarele:

  • Capacitatea totală de stocare a tuturor abonamentelor tale Microsoft OneDrive este afișată pe pagina Conturi din aplicația Setări.
  • Compatibilitate cu Bluetooth Low Energy (LE) Audio, îmbunătățind fidelitatea audio și autonomia bateriei atunci când îți asociezi calculatorul cu căști Bluetooth LE Audio.
  • Rezolvă o problemă de redare audio, care nu funcționa pe dispozitive cu anumite procesoare.
  • Remedierea unei erori care afectează dispozitivele cu mai multe plăci video distincte ți care nu-ți permitea să alegi plăcile video de mare performanță din pagina de setări grafice implicite.
  • Remedierea unei erori care determina comanda runas să nu mai funcționeze.

Dacă vrei să afli toate noutățile, aceste două pagini oficiale conțin toate informațiile de care ai nevoie: 24 mai 2023 - KB5026446 (versiunea sistemului de operare 22621.1778) Preview și 24 mai 2023 - actualizarea de configurare Windows.

Reclamă

Cum primești actualizarea Windows 11 Moment 3 Update chiar acum

Mai devreme sau mai târziu, toată lumea va primi caracteristicile care fac parte din Moment 3 Update. Deși nu știu data exactă, asta se va întâmpla probabil în următoarele câteva săptămâni. Însă poți beneficia de majoritatea noilor caracteristici și îmbunătățiri chiar acum, accesând Setări > Windows Update > Căutați actualizări. Atunci când vezi 2023-05 Previzualizare cumulativă actualizare pentru Windows 11 Version 22H2 (KB5026446), apasă pe butonul Descărcare și instalare.

Descarcă și instalează Moment 3 Update

Descarcă și instalează Moment 3 Update

Instalarea acestei actualizări durează mai mult decât actualizările de securitate obișnuite și implică repornirea dispozitivului cu Windows 11. Și nici măcar nu beneficiezi imediat de toate noutățile. Pentru asta, trebuie să revii la pagina Windows Update din Setări și să activezi comutatorul „Obțineți cele mai recente actualizări imediat ce sunt disponibile”. După ce faci asta, apasă din nou pe butonul Căutați actualizări.

Obține cele mai recente actualizări imediat ce sunt disponibile

Obține cele mai recente actualizări imediat ce sunt disponibile

Ar trebui să apară o nouă actualizare, numită „Actualizare de configurare Windows”: așteaptă ca aceasta să fie descărcată și instalată pe PC-ul tău cu Windows 11. Apoi, când este gata, apasă pe butonul Reporniți acum pentru a-ți reporni calculatorul.

Instalează Actualizarea de configurare Windows

Instalează Actualizarea de configurare Windows

Când PC-ul tău cu Windows 11 este din nou pornit și funcționează, poți începe să te bucuri de noile caracteristici, îmbunătățiri și remedieri din Moment 3 Update.

Care îmbunătățiri îți plac cel mai mult?

Acestea au fost schimbările esențiale din Windows 11 Moment 3 Update. După cum ai văzut, sunt în mare parte mici îmbunătățiri și remedieri. Totuși, acestea ar trebui să facă sistemul de operare mai ușor de folosit și mai sigur. Spune-mi ce părere ai: Este Windows 11 mai bun cu Moment 3 Update? Ce-ți place cel mai mult și ce lipsește? Folosește secțiunea de comentarii de mai jos pentru a ne spune părerea ta.

Descoperă: Productivitate Blog Recomandate Sistem și Securitate Windows