Cum creezi un cont local (non-Microsoft) în Windows 10, în 4 pași

Vrei să creezi un cont de utilizator în Windows 10 care să nu folosească o adresă de e-mail? Vrei să folosești Windows 10 fără un cont Microsoft? Atunci, ai găsit tutorialul potrivit, care-ți arată cum se creează un cont local, care nu folosește o adresă de e-mail de la Microsoft. Să începem:

NOTĂ: Această procedură trebuie urmată folosind un cont de utilizator care este administrator pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10.

Pasul 1: Deschide aplicația Setări și mergi la Conturi

Mai întâi, deschide aplicația Setări. O metodă rapidă este să apeși tastele Windows + I. Apoi, mergi la secțiunea Conturi (Accounts).

Pasul 2: Pornește expertul pentru adăugarea unei persoane pe dispozitivul tău cu Windows 10

În coloana din stânga, alege "Familie și alte persoane" (Family & other people) și apoi, în dreapta, caută secțiunea "Alte persoane" (Other people). Aici, apasă pe butonul + din dreptul textului "Adăugați o altă persoană la acest PC" (Add someone else to this PC).

Expertul "Cont Microsoft" (Microsoft account) se deschide și te întreabă cum se va conecta această persoană.

Pasul 3: Creează un cont de utilizator local (non-Microsoft)

Începe prin a apăsa pe legătura de jos, care spune: "Nu am informațiile de conectare ale acestei persoane" (I don't have this person's sign-in information).

Apoi, Windows 10 încearcă să-ți creeze un cont Microsoft, ceea ce nu este ceea ce dorești. Acum, apasă pe legătura care spune: "Adăugați un utilizator fără cont Microsoft" (Add a user without a Microsoft account).

La final, îți poți crea un cont de utilizator local, fără o adresă de e-mail înregistrată la Microsoft.

Scrie numele persoanei și parola în cele două câmpuri unde trebuie să o introduci. Apoi, oferă un indiciu pentru parolă și apasă pe Următorul (Next).

Contul de utilizator este creat și ești adus înapoi la aplicația Setări, unde poți vedea contul proaspăt creat. În mod implicit, contul de utilizator local creat este un cont standard, fără permisiuni de administrator. Dacă ai nevoie să schimbi permisiunile acestui cont, citește și urmează aceast ghid: Trei moduri în care schimbi tipul unui cont de utilizator (standard sau administrator), în Windows.

Pasul 4: Autentifică-te cu contul de utilizator creat

După ce ai creat noul cont de utilizator și i-ai setat drepturile pe care le vrei (Standard sau Administrator), te poți conecta și-l poți utiliza. Pentru a face asta, dă clic sau apasă pe butonul Start din colțul din stânga-jos al desktop-ului și, în Meniul Start, apasă pe pictograma contului tău de utilizator. Se deschide un meniu contextual, unde vezi contul de utilizator pe care tocmai l-ai creat. Apasă pe numele lui.

Se deschide ecranul de autentificare. Aici, introdu parola pentru contul create și-l poți folosi.

Ce părere ai despre această procedură?

Noi credem că această procedură este prea greoaie și Microsoft ar trebui să facă lucrurile mai simple. Știm că există suficiente beneficii pentru a utiliza un cont Microsoft dar uneori, utilizatorii au nevoie să creeze conturi de utilizator locale. Care este părerea ta despre acest subiect? Tu ce fel de cont folosești în Windows 10?