11 metode de a deschide Editorul de Politici Locale de Grup în Windows

Editorul de Politici Locale de Grup (Local Group Policy Editor) permite unui utilizator expert să controleze ce pot face alți utilizatori în Windows. Poți controla procesele de conectare și de închidere, setările și aplicațiile pe care utilizatorii le pot modifica sau folosi. Instrumentul în sine este ascuns în Windows și trebuie să știi cum să îl accesezi. Am adunat în acest tutorial o listă cuprinzătoare de metode pentru a-l accesa, astfel încât să poți alege pe cea care este cea mai convenabilă:

NOTĂ: Acest ghid se referă la edițiile din Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1 care nu sunt ediții Home sau Starter pentru că Editorul de Politici Locale de Grup nu funcționează în ele. Pentru fiecare metodă menționăm versiunea Windows în care merge. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest tutorial: Ce versiune de Windows am pe calculatorul meu?

De ce lipsește Editorul de Politici Locale de Grup (Local Group Policy Editor) din sistemul meu Windows?

Editorul de Politici Locale de Grup (Local Group Policy Editor) este un instrument destinat utilizatorilor experți ai sistemului Windows. Denumirea Local se referă la computerul pe care lucrezi pentru că administratorii de rețea mențin de obicei politicile de grup. O consecință este aceea că edițiile Home ale sistemului Windows nu includ acest instrument pentru că Microsoft presupune că un utilizator experimentat va lua o ediție Windows mai puternică. Mai exact, vei găsi acest instrument doar în:

  • Windows 10 Pro și Windows 10 Enterprise
  • Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate și Windows 7 Enterprise
  • Windows 8.1 Professional și Windows 8.1 Enterprise

Dacă ai alți utilizatori pe calculatorul tău cu Windows (de exemplu alți membri ai familiei), poți controla ce fel de schimbări pot face ei și ce aplicații pot rula. Dacă ești confortabil cu ideea de a fi administratorul local pentru computerul tău cu Windows, atunci Editorul de Politici Locale de Grup este instrumentul pentru tine. Pentru mai multe detalii despre cum să folosești Editorul de Politici Locale de Grup, citește Ce este Local Group Policy Editor & Cum îl folosești?. Haideți să găsim toate metodele prin care poți deschide acest instrument în Windows.

1. Deschide Editorul de Politici Locale de Grup folosind căutarea (toate versiunile de Windows)

Editorul de Politici Locale de Grup nu este disponibil în Windows printr-o comandă rapidă aflată în meniul Start, nici nu îl poți găsi în Setări sau în Panou de control. Trebuie să îl cauți după nume sau să accesezi fișierul executabil gpedit.msc. Căutarea folosind "editare politică" va produce rezultatul corect. Fă clic pe el și instrumentul se va deschide.

Caută Editorul de Politici Locale de Grup în Windows 10

În Windows 8.1 începe să tastezi "editare politică" pe ecranul Start. Tastarea activează funcția de căutare și în rezultatele care apar, apasă "Editare politică de grup".

Caută Editorul de Politici Locale de Grup în Windows 8.1

În Windows 7, deschide Meniul Start și scrie apoi "editare politică" în câmpul de căutare. În rezultatele listei, fă clic pe Editare politică de grup.

Caută Editorul de Politici Locale de Grup în Windows 7

2. Deschide Editorul de Politici Locale de Grup cerând Cortanei să facă aceasta (doar Windows 10)

Dacă folosești Windows 10 într-o limbă acceptată de Cortana și Cortana este activată pe dispozitivul tău, poți să îi ceri să deschidă Editorul de Politici Locale pentru tine. În continuare vom folosi engleza pentru exemplul nostru.

După ce activezi Cortana spunând "Hey Cortana" sau apăsând pe butonul microfon în bara de activități, spune "Open Group Policy Editor" (Deschide Editorul de Politici Locale de Grup). În timpul execuției comenzii, Cortana afișează mesajul "Opening Edit group policy." ("Se deschide Editare politica de grup")

Cere Cortanei să deschidă Editorul de Politici Locale de Grup

3. Deschiderea Editorului de Politici Locale de Grup din Setări (doar Windows 10)

Din moment ce Editorul de Politici Locale de Grup schimbă setările sistemului tău Windows, îl poți accesa din aplicația Setări în Windows 10. În caseta de căutare din aplicația Setări, scrie "editare politică" și alege din lista de rezultate Editare politică de grup.

Caută Editorul de Politici Locale de Grup în Setările din Windows 10

4. Deschiderea Editorului de Politici Locale de Grup din Panoul de Comandă (toate versiunile Windows)

Editorul de Politici Locale de Grup este disponibil și prin Panou de control. Scrie "editare politică" și fă clic pe "Editare politică de grup" din Instrumente de administrare.

Caută Editorul de Politici Locale de Grup în panoul de comandă

NOTĂ: Deși Windows listează rezultatul căutării în Instrumente de administrare, atunci când deschizi link-ul Instrumente de administrare, comanda rapidă Editează politica de grup nu este acolo. Singurul mod de a ajunge la ea, este de a folosi căutarea.

5. Creează o comandă rapidă pentru Editorul de Politici Locale de Grup și fixeaz-o pe desktop-ul tău (toate versiunile Windows)

Dacă preferi o comandă rapidă pe desktop, atunci poți crea una pentru Editorul de Politici Locale de Grup. În expertul de Creare comandă rapidă scrie locația "gpedit.msc" (fără ghilimele).

Creează o comandă rapidă pentru Editorul de Politici Locale de Grup

De acum înainte, poți deschide Editorul de Politici Locale de Grup făcând dublu clic pe comanda rapidă pe desktop-ul tău.

6. Fixează Editorul de Politici Locale de Grup la bara de activități, Meniul Start sau ecranul Start (toate versiunile Windows)

Înainte de a aplica această metodă, trebuie să creezi o comandă rapidă pentru Editorul de Politici Locale de Grup. După ce ai creat comanda rapidă, fă clic dreapta sau apasă lung pe comanda scurtă. În meniul de context care se deschide, alege Fixați la Start sau Fixați la bara de activități.

Fixează la Start sau fixează la bara de activități Editorul de Politici Locale de Grup

De acum înainte poți deschide Editorul de Politici Locale de Grup din Start sau din bara de activități.

7. Deschide Editorul de Politici Locale de Grup folosind fereastra de executare (toate versiunile Windows)

Apasă Win + R pe tastatură pentru a deschide fereastra Executare. În câmpul numit Deschidere scrie "gpedit.msc" și apasă Enter pe tastatură sau fă clic pe OK.

Deschide Editorul de Politici Locale de Grup folosind fereastra Executare

8. Deschide Editorul de Politici Locale de Grup folosind Linia de comandă sau PowerShell (toate versiunile Windows)

Poți să folosești și Linia de comandă sau PowerShell. În oricare dintre aceste aplicații, scrie gpedit.msc în linia de comandă și apasă ENTER.

Deschide Editorul de Politici Locale de Grup din linia de comandă

9. Deschide Editorul de Politici Locale de Grup folosind Managerul de activități (toate versiunile Windows)

Poți deschide Editorul de Politici Locale de Grup folosind Managerul de activități. Deschide Managerul de activități (o cale rapidă este apăsând CTRL + SHIFT + ESC). În Windows 8.1 și Windows 10 poți obține modul compact al Managerului de activități. În acest caz apasă mai întâi pe "Mai multe detalii" în colțul din stânga jos al ferestrei. În meniul Fișier, apasă "Rulare activitate nouă" în Windows 10 și Windows 8.1 sau "Activitate nouă (Executare…)" în Windows 7. În fereastra "Creare activitate nouă" care apare, scrie "gpedit.msc" în câmpul numit Deschidere și apasă ENTER sau OK.

Deschide Editorul de Politici Locale de Grup din Managerul de activități

10. Deschide Editorul de Politici Locale de Grup folosind Windows Explorer (Windows 7) sau Explorer (Windows 8.1 și Windows 10)

Windows Explorer din Windows 7 sau din Explorer din Windows 8.1 și Windows 10 sunt metode convenabile de a porni Editorul de Politici Locale de Grup. Scrie "gpedit.msc" în bara de adrese și apasă ENTER pe tastatură.

Deschide Editorul de Politici Locale de Grup din Explorer

11. Deschide Editorul de Politici Locale de Grup prin rularea fișierului său executabil (toate versiunile Windows)

Fișierul executabil al Editorului de Politici Locale de Grup se află în subfolderul System32 al folderului Windows. Navighează la "CWindowsSystem32" și identifică fișierul gpedit.msc și fă dublu clic pe el.

Deschide Editorul de Politici Locale executând gpedit.msc

Ce intenționezi să schimbi în Editorul de Politici Locale de Grup?

Editorul de Politici Locale de Grup este un instrument puternic creat pentru utilizatori experimentați și administratori IT. Poți să controlezi multe aspecte legate de modul în care ceilalți utilizatori accesează sau folosesc sistemul tău Windows. Ce intenționezi să schimbi în Editorul de Politici Locale de Grup? Spune-ne preferințele tale printr-un comentariu mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează