9 moduri de a deschide aplicația Fotografii în Windows 10

Windows 10 introduce aplicația Fotografii, care face mai ușor decât a fost vreodată să vezi, să navighezi și să organizezi imaginile digitale pe care le ții pe calculatorul tău. Pe lângă asta, aplicația îți permite să faci și editări simple pentru pozele tale și chiar să-ți creezi propriile montaje. Primul lucru de care ai nevoie este să găsești un mod confortabil de a porni Fotografii, așa că am creat acest ghid, pentru a te ajuta să identifici cea mai bună metodă de a o face. Acest tutorial prezintă toate felurile în care poți porni aplicația, pentru a te putea bucura de ea la maximum:

NOTĂ: Capturile de ecran și instrucțiunile din acest ghid se aplică la Windows 10 May 2019 update sau mai nou. Dacă nu știi ce versiune de Windows 10 ai, citește: Verifică versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul sistemului.

1. Folosește căutarea pentru a deschide aplicația Fotografii

Căutarea din Windows 10 este un mod rapid și sigur de a accesa ce ai nevoie. Introdu fotografii sau foto în câmpul de căutare al barei tale de activități și, apoi, apasă pe Fotografii sau pe Deschideți din partea dreaptă a ferestrei.

Caută aplicația Fotografii în Windows 10

2. Folosește scurtătura din Meniul Start pentru a deschide aplicația Fotografii

În mod implicit, Meniul Start afișează scurtături organizate alfabetic pentru toate aplicațiile de pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Apasă fie tasta Windows, fie pe butonul Start și derulează la litera P. Apoi apasă pe scurtătura Fotografii pentru a lansa aplicația.

Scurtătura Fotografii din Meniul Start

3. Deschide aplicația Fotografii folosind scurtături de pe desktop sau din bara de activități

În societatea bazată pe imagine din ziua de azi, ar putea fi folositor să poți accesa aplicația Fotografii cu o singură apăsare. Din fericire, poți crea ușor scurtături pentru ea, trăgând scurtătura din Meniul Start a aplicației unde vrei să o ai, pe desktop sau în bara de activități.

Creează o scurtătură pentru Fotografii pe bara de activități

Poți folosi aceeași metodă pentru a crea o scurtătură pe desktop-ul tău.

4. Deschide aplicația Fotografii apăsând pe dala sa din Meniul Start

În mod implicit, aplicația Fotografii are dala ei în Windows 10 și poți apăsa pe ea pentru a deschide aplicația.

Apasă dala pentru a deschide Fotografii

Dacă dala din Windows 10 lipsește, o poți crea cu ușurință. Derulează la scurtătura din Meniul Start despre care am discutat în secțiunile anterioare, dă clic dreapta sau menține apăsat pe ea și, apoi, apasă pe "Fixare la Start".

Fixează aplicația Fotografii pentru a crea o dală

Acum ai o dală pentru aplicația Fotografii disponibilă în secțiunea de dale din Meniul Start.

5. Folosește Cortana pentru a deschide aplicația Fotografii

Dacă folosești Windows 10 în una din limbile suportate de Cortana, îi poți cere acesteia să deschidă aplicația Fotografii. Apasă pe pictograma Cortana din dreapta casetei de căutare de pe bara de activități pentru a o face să te asculte sau, alternativ, poți să-ți folosești vocea pentru a spune "Hey Cortana", dacă ai activat această caracteristică a Windows 10. Apoi, dacă ai setat Cortana pe limba engleză, spune "Open Photos".

Cere-i Cortanei să deschidă Fotografii

Acum poți vedea cum Cortana deschide aplicația Fotografii.

6. Folosește Explorer pentru a deschide aplicația Fotografii

Poți folosi și Explorer pentru a deschide aplicația Fotografii. Deși fișierul său executabil nu poate fi ușor accesat navigând la locația lui din cauza setărilor de securitate, poți să apeși pe bara de adrese și să introduci comanda ms-photos: în ea. Apoi, poți să apeși fie pe tasta Enter, fie pe săgeata "Salt la" de lângă bara de adrese. Aplicația Fotografii se deschide.

Introdu ms-photos: în bara de adrese din Explorer

7. Folosește fereastra Executare pentru a deschide aplicația Fotografii

Pentru anumiți utilizatori, fereastra Executare poate fi cea mai rapidă metodă pentru a deschide aplicații în Windows 10. O poți folosi și pentru a deschide aplicația Fotografii. Folosește combinația de taste Win + R pentru a deschide fereastra Executare, introdu comanda ms-photos: și apoi apasă fie pe tasta Enter, fie pe butonul OK.

Introdu ms-photos: în fereastra Executare

8. Folosește Managerul de activități pentru a deschide aplicația Fotografii

Poți, de asemenea, să deschizi aplicația Fotografii din Managerul de activități. Pentru a lansa "Managerul de activități", apasă combinația de taste Ctrl + Shift + Esc și, dacă se deschide în vizualizarea compactă, apasă pe "Mai multe detalii". În versiunea completă a "Managerului de activități", apasă pe Fișier și, apoi, pe "Rulare activitate nouă".

Apasă pe Rulare activitate nouă din meniul Fișier

Se deschide o fereastră nouă, numită "Rulare activitate nouă". Introdu ms-photos: și apasă fie tasta Enter, fie pe butonul OK.

Introdu ms-photos: pentru a deschide aplicația Fotografii

9. Folosește consola Windows (Linie de comandă sau PowerShell) pentru a deschide Fotografii

Dacă folosești Linia de comandă sau PowerShell, poți introduce comanda "start ms-photos:" și să apeși tasta Enter.

Deschide Fotografii din consola Windows

Asta lansează imediat aplicația Fotografii.

Cum preferi să deschizi aplicația Fotografii?

Acestea sunt toate opțiunile pe care le-am găsit pentru a deschide aplicația Fotografii din Windows 10. Încearcă-le și spune-ne care ți se potrivește cel mai bine. De asemenea, dacă am ratat vreo metodă, lasă-ne un comentariu mai jos și o vom adăuga în tutorial.